mesto za vašu reklamu

vaša reklama

SVETSKA KRITIKA PROGLASILA BEOGRADSKU FILHARMONIJU PRVORAZREDNIM ORKESTROM

Znamo da je beogradska umetnička scena dobra, ali da li smo znali koliko je dobra? Svetski mediji su prepoznali kvalitet i kreativnost koje Beogradska filharmonija neguje već godinama.
Naime, vodeći svetski portal za kritiku i mapiranje koncerata klasične muzike, „Bahtrek“ (Bachtrack), proglasio je Beogradsku filharmoniju prvorazrednim orkestrom.

Pod palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, 2. februara na Kolarcu održan je koncert koji je ocenjen sa četiri zvezdice, kao izuzetan i jedan od najboljih događaja u klasičnoj muzici u svetu u ovoj godini.

JEDAN PAKETIĆ – MNOGO LJUBAVI

Decembar je mesec darivanja! U duhu predstojećih praznika, svi Beograđani koji žele da pomognu u pripremi novogodišnjih i božićnih paketića za siromašnu i bolesnu decu, mogu se uključiti u akciju „Jedan paketić – mnogo ljubavi” i na taj način pokazati solidarnost. Nakon svega, #ljudski je pokloniti onome ko nema!

MAJA ROGAN OTKRIVA TAJNE TURISTIČKIH VODIČA

Maja Rogan je turistički vodič koji svom gradu i turistima pristupa veselo i otvoreno, pokazujući im Srbiju i Beograd na zanimljiv, povremeno neočekivan i smešan, ali svakako vrlo poučan način. Želeći da podeli sa javnošću svoja iskustva sa turistima, odlučila je da napiše i izda dve knjige kratkih priča: „Turistički vešeraj” i „Turistički tartufi”, čiji je izdavač ona sama, a mogu se pronaći u knjižari „Papirna krila” u Knez Mihailovoj ulici broj 35.

NOVOGODIŠNJI KONCERTI BEOGRADSKE FILHARMONIJE

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije, najpopularniji nastupi ovog orkestra, održaće se u tri termina i ove zime, dva u Beogradu i jedan u Novom Sadu. Beogradska publika će moći da sluša koncerte 28. i 29. decembra na Kolarcu, a Novosađane čeka koncert samo dan kasnije, 30. decembra, i to u Srpskom narodnom pozorištu.

ZNAMO GDE SVI MLADI PROVODE OVO LETO – SIMINA 19!

Ako živiš u Beogradu, imaš između 10 i 20 godina i želiš da kroz interaktivne radionice naučiš veštine pružanja prve pomoći, kako da napraviš šminku za povrede, o borbi protiv trgovine ljudima, o nenasilnom rešavanju konflikata... Red Info Portal ima predlog za tebe!

BEOGRADSKA FILHARMONIJA PRIPREMA VELIKI MUZIČKI PIKNIK

Ako na početku meseca obično pravite nekakav plan ili raspored događaja koje ćete posetiti narednog meseca, u vašem planeru za mesec jun definitivno zaokružite broj 25. Jer upravo 25. juna, u Beogradu se održava događaj koji nikako ne smete propustiti: koncert Beogradske filharmonije na otvorenom!

Pod upravom novog dirigenta Gabrijela Felca, Beogradska filharmonija 25. juna održaće koncert na otvorenom, u novobeogradskom bloku 13, na lokaciji u blizini Palate Srbija, gde će se u budućnosti nalaziti nova zgrada Beogradske filharmonije.

BEOGRAD, JEDNA PRIČA

Dragi Beograđani, uživajte u tekstu koji smo za vas pronašli u jednom francuskom listu, a koji prikazuje naš grad na poseban način. Svesni smo da je Beograd zanimljiv turistima zbog ludog noćnog života. Ipak, on nudi i mnogo više, a ako ste na to zaboravili, podsetite se gledajući ga iz ugla jednog Holanđanina koji je u Beogradu našao nepresušan izvor energije, tragove starih vremena i bogatu tradiciju koja se otkriva na svakom uglu.

Scroll to Top