mesto za vašu reklamu

vaša reklama

SAMOUPRAVLJAJUĆI AUTOMOBILI - BUDUĆNOST AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE

U Štajerskoj su ovih dana sprovedeni prvi testovi sa delimično samoupravljajućim automobilima koji su se našli na austrijskim ulicama.
Specijalno opremljeni automobili sa instituta AVL List i Magna, koji samostalno upravljaju, koče i ubrzavaju, uključili su se kod Gratkorna, na put A9, i tako izvozili prve kilometre u javnosti. „Danas je istorijski dan. Samoupravljajući automobili će našu svakodnevicu učiniti sigurnijom. Biće manje mrtvih na našim ulicama jer tehnika pomaže da se izbegnu fatalne greške”, tvrdi ministar za saobraćaj, Jerg Lajhtfrid, na zajedničkoj konferenciji za medije sa izvršnim direktorom AVL instituta Helmutom Listom i upravnikom „Magne” Gerdom Bruzijusom. „Cilj je da se razviju sistemi koji pomažu vozačima prilikom vožnje i značajno smanjuju broj nezgoda na ulicama. To što smo sada mogli da isprobamo ovu ideju na ulicama Štajerske je važan korak ka brzim i efikasnim rešenjima što se naših korisnika tiče. Iz tog razloga pravimo odlučujuće korake u smeru sigurne mobilnosti u budućnosti”, podvlači Helmut List.
„U „Magni” već godinama pravimo „Know-how” za asistiranje prilikom obične i automatizovane vožnje. Testovi pod realnim okolnostima, dakle, na javnim putevima, stvarno su neophodni da bi sistemi pouzdano funkcionisali”, kaže Bruzijus.

Jasna pravila igre

Kod prvih, ovih dana sprovedenih testova, korišćena su probna vozila sa autonomnim vođenjem uzduž i popreko. Tako auto može samostalno, tokom dužeg vremenskog perioda na određenim delovima puta, da vozi sam, dakle, da upravlja, koči i ubrzava.
Za test-vožnje postoje jasna pravila igre: Da bi se obezbedila sigurnost, uvek mora jedan obrazovani test-pilot da sedi iza volana kako bi u svakom trenutku mogao da preuzme kontrolu. Pre nego što novi sistemi budu testirani na ulicama, oni moraju da pređu nekoliko hiljada kilometara na stazama za testiranje.
Ministarstvo za saobraćaj promoviše testove za samoupravljajuće automobile preko „Akcionog plana za automatizovanu vožnju”. Ovaj plan omogućava preduzećima da testove pod realnim okolnostima sprovedu na domaćim ulicama. Pored toga, on takođe donosi i paket podrške u visini od 20 miliona evra, kojima se finansiraju staze za testiranje i ostale tehnološke zamisli.
Da li će ova revolucija u industriji automobilima postati deo slike koju vidimo i u Beogradu ostaje nam da se nadamo, a sa druge strane da li je naš život bezbedniji bez ovakve automobilske tehnologije pitanje je za diskusiju.

AUSTRIJA BEZBEDNOST AUTOMOBILI SAMOUPRAVLJAJUĆI AUTOMOBILI ŠTAJERSKA INDUSTRIJA
Scroll to Top