mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PEŠACI, NE BRINITE SE! GUGL MISLI I NA VAS!

Stižu nam lepe vesti iz sveta. Naime, Gugl pored svih svojih aktivnosti pokazuje da brine i o drumskom saobraćaju. Gugl patent nam opisuje pasivnu zaštitu pešaka prilikom udara vozila. Ukoliko vozilo udari pešaka, pešak će ostati prilepljen za haubu automobila umesto da ga vozilo odbaci na neku od strana kolovoza.
Zamislite da vam se put ukrsti sa neopreznim pešakom. Šta bi se u svakodnevnoj situaciji desilo? Naravno,to zavisi od velikog broja faktora, od kojih je jedan od najbitnijih brzina vozila, odnosno jačina udarca. Čak i pri manjoj brzini, pešak bi verovatno bio odbačen nekoliko metara od vozila. Vozila bez vozača, koja su poznatija kao autonomna vozila, zbog toga su na meti kritika. A i inače je teško programirati navigacioni i upravljački sistem koji bi uspeo da dobro odreaguje u slučaju neočekivane situacije koju može da prouzrokuje druga osoba.
Sposobnost da se proceni mogući scenario i fleksibilno reagovanje prilikom saobraćajne nesreće, jeste nešto sa čim bi inženjeri autonomnih sistema trebalo još da se pozabave. Dok ne dođe do toga, Gugl je došao do, ne tako uobičajenog, ali zanimljivog, rešenja koje bi moglo da spasi veliki broj pešaka. Ako vozilo udari čoveka, umesto da ga prilikom kočenja odbaci na neku od strana kolovoza, prilepiće ga na haubu automobila.
Haube će biti prekrivene jakim lepkom
Patent koji je Gugl ovih dana dobio opisuje na koji bi način mogla da funkcioniše pasivna zaštita pešaka na vozilima. Hauba automobila bi bila premazana lepkom, koji bi prilikom udara uhvatio i sprečio čoveka da završi pod točkovima ili da bude odbačen na ivičnjak. Na prvi pogled ova ideja deluje suludo, ali može da opravda svoju svrhu. Gugl nije jedina firma koja se prilikom konstrukcije automobila bavi ne samo zaštitom putnika već i zaštitom pešaka. Kako pominje časopis „Wierd”, švedski Volvo je 2012. godine predstavio takozvani eksterni erbeg, koji bi trebalo da zaštiti pešake i bicikliste, naduvavanjem velikog „jastuka” preko čeonog stakla. Ova ideja nije zaživela, pa je tako Volvo spoljašnje čeone erbegove zamenio sa sistemom za detektovanja pešaka.
Ovakav način da se ublaži povređivanje pešaka jeste svakako nova i osvežavajuća ideja. Nadamo se da će u skorije vreme auto-industrija ovo rešenje učiniti jeftinim kako bi ovaj deo opreme postao standardni deo svakog automobila, bez obzira na cenu i klasu.

ZAŠTITA PEŠACI HAUBA LEPAK
Scroll to Top