mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NOVA TEHNOLOGIJA KOMPANIJE FORD ZA ZAŠTITU PEŠAKA

Nedavno je potvrđeno da nisu samo deca podložna strahu od mraka. Stručnjaci su potvrdili da i odrasle osobe imaju ovu fobiju. Veliki broj ljudi i dalje spava sa upaljenim svetlom, dok drugi osećaju strah od vožnje automobila u toku noći.

Stručnjaci tvrde da strah od mraka ili „niktofobija”, potiče od naših predaka, pećinskih ljudi, koji su tokom noći bili u većoj opasnosti od napada divljih životinja nego danju. Danas je ovaj strah našao svoje mesto iza volana.

Nesigurnost usled otežane vidljivosti i strah od udaranja pešaka ili objekta, našli su se na prvom mestu Fordove ankete o strahovima vozača tokom noćne vožnje automobila. Sada postoji rešenje za ovu vrstu straha. Ford je po prvi put lansirao novu tehnologiju, dizajniranu da detektuje pešake u mraku i da automatski zaustavi vozilo, ukoliko vozač ne reaguje na upozorenje.

„Poznato je da je vožnja po mraku veoma stresno iskustvo za veliki broj vozača, naročito prilikom vožnje u gradu sa velikim brojem pešaka na ulicama. Često se dešava da se pešaci, zaneseni svojim mobilnim telefonima, iznada pojave na kolovozu, ostavljajući nedovoljno vremena vozaču da reaguje na bezdedan način”, navodi Gregor Aleksi, inženjer bezbednosti u kompaniji Ford. „Prepoznavanje pešaka (Pedestrian detection) je osmišljen da identifikuje ljude koji se već nalaze na putu ili se spremaju da je pređu ulicu”.

Od hiljadu upitanih vozača u Evropi, 81% je priznalo da se plaše vožnje po mraku, dok je ovaj procenat znatno veći kada su u pitanju žene vozači i iznosi 87%.Više od polovine ispitanika priznaje da je vožnja po mraku glavni uzrok stresa za volanom, dok više od jedne trećine ispitanika pokazuje veliki strah od učešća u nesreći. Strah od udaranja pešaka, glavni je uzrok anksioznosti za svakog od pet ispitanih vozača.
Razvojni tim koji stoji iza ove nove tehnologije sproveo je niz testova na prometnim ulicama Amesterdama i Pariza, koristeći lutke i stavljajući ih na put vozila u pokretu, u cilju poboljšavanja ove tehnologije.

Kako funkcioniše ova tehnologija?
Sistem prepoznavanja pešaka kompanije Ford obrađuje podatke radara smeštenog u braniku automobila i kamere na vetrobranu. Baza podataka tipova ljudskod tela omogućava sistemu da razluči ljude od objekata kao su drveće ili saobraćajni znaci. O efikasnosti kamere svedoči i podatak da ona prenosi više od 30 frejmova u sekundi, što je više i od filmskog projektora. Slike se prenose u realnom vremenu i pod širokim uglom, što omogućava sistemu da indetifikuje pešake i u uslovima otežane vidljivosti, koristeći samo farove automobila.
Kada sistem detektuje potencijalni sudar vozila sa pešakom, prvo upozorava vozača optičkim i zvučnim signalima. Ukoliko vozač ne reaguje, sistem automatski aktivira kočnice automobila. Ova tehnologija biće lansirana na tržištu sa novom generacijom Fieste, trenutno izložene na Sajmu automobila u Ženevi.

Sa ovom generacijom vozila, vožnja automobila u toku noći biće daleko lakša i sigurnija. Prošle godine sproveden je eksperiment u Arizoni, tokom kojeg se Ford Mondeo Hibrid potpuno autonomno kretao po mraku na test stazi i ovo predstavlja prvi korak kompanije ka pokretanju u potpunosti autonomne serije automobila.

Dok se ovaj novi sistem ne pojavi u masovnoj upotrebi, postoji nekoliko načina da učinite noćnu vožnju lakšom i bezbednijom. Najpre proverite da li su stakla na vašem autmobilu čista i bez leda ili pare. Zatim, očistite sva svetla na automobilu i proverite da li rade i rezervne sijalice. Na mračnim putevima koristite uvek duga svetla, a kada uočite vozilo koje vam ide u susret pređite na srednja svetla. Nikada ne sedajte za volan umorni i redovno proveravajte vid kod oftamologa.

FORD PAMETNE FUNKCIJE AUTOMOBILA AUTOMATSKO AKTIVIRANJE KOČNICA ZAŠTITA PEŠAKA U SAOBRAĆAJU OTEŽANI USLOVI VIDLJIVOSTI
Scroll to Top