mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTO NE TREBA DA VOZITE KOLA SA MINIMALNOM KOLIČINOM GORIVA U NJIMA

Nekad je neophodno voziti se što duže bez sipanja benzina. Ali to nije dobro za vaš automobil zbog pumpe, a Red Info Portal vam predstavlja i objašnjenje zašto.

Pumpa za gorivo šalje benzin iz rezervoara u motor i zato je ključni deo za funkcionisanje vašeg automobila, ali ponekad zakaže pa vam se auto ugasi na sred puta – posebno kada nemate dovoljno benzina u rezervoaru.
Glavni uzročnici ovog problema su sita pumpe, filter i električni motor.

NOVA TEHNOLOGIJA KOMPANIJE FORD ZA ZAŠTITU PEŠAKA

Nedavno je potvrđeno da nisu samo deca podložna strahu od mraka. Stručnjaci su potvrdili da i odrasle osobe imaju ovu fobiju. Veliki broj ljudi i dalje spava sa upaljenim svetlom, dok drugi osećaju strah od vožnje automobila u toku noći.

Stručnjaci tvrde da strah od mraka ili „niktofobija”, potiče od naših predaka, pećinskih ljudi, koji su tokom noći bili u većoj opasnosti od napada divljih životinja nego danju. Danas je ovaj strah našao svoje mesto iza volana.

BICIKL OD RECIKLIRANIH MATERIJALA

Reciklaža podrazumeva proces kojim se otpad prerađuje u osnovnu sirovinu koja može poslužiti za proizvodnju istih ili nekih drugih proizvoda. Reciklažni materijali uključuju mnoge vrste stakla, papira, metala, plastike, tekstila, i elektronike. Dakle, plastične boce, reciklirani karton i gume mogu biti sasvim dovoljne za proizvodnju ekološkog bicikla.

„FOLKSVAGEN“ OSMISLIO POSEBNE NAOČARE ZA VIRTUELNO DIZAJNIRANJE

Nekada su dizajneri olovkom na papiru oživljavali mašine na četiri točka. Međutim, danas, pola veka kasnije, svedoci smo razvoja Virtuelne inženjerske laboratorije u Volfsburgu, glavnom sedištu kompanije „Folksvagen“, gde pomoću Majkrosoftovih HoloLens naočara inženjeri dizajniraju nove modele automobila. Jedan od njih je inženjer informatike Frenk Osterman, koji jednim potezom prsta ili glasovnom komandom menja boju karoserije, gume, blatobrane, svetla i retrovizore.

ELEKTRIČNI AUTOBUSI OD SADA PUNE BATERIJE POMOĆU VAJ-FAJA

Ideja izraelske kompanije Elktoad bila je da osmisli takozvane „zelene” puteve, koji bi omogućavali vozilima da se pune uz pomoć vajrlesa. Ova kompanija je izumela novi vajrles sistem koji dozvoljava vozilima sa električnim akumulatorom da se napune na potpuno ekološki način, zahvaljujući elektromagnetnoj indukciji.

POLICIJA U AMERICI APELUJE NE OSTAVLJAJTE LUTKE U ZAVEJANOM AUTOMOBILU?

Lutka za prvu pomoć navela je policajce u SAD-u da razbiju šoferšajbnu jednog automobila. Oni su samo želeli da „smrznutu gospođu“ oslobode iz kola. Međutim, vlasnik baš nije imao razumevanja za ovakav ispad.

Policiji u Hadsonu u američkoj saveznoj državi Njujork se ne može uzeti za zlo što je „upala u zamku“. Lutka je nosila štrikanu jaknu i staromodne naočare, imala je sedu talasastu kosu i bore na licu, što je policiju navelo da pomisli da je u pitanju žena.

ZAŠTO CEO SVET NE VOZI DESNOM STRANOM PUTA

Vozačima u Srbiji volan je sa desne strane i po pravilu vozi se desnom stranom puta, ali svi znamo da je u nekim zemljama situacija obrnuta - da li ste se nekada pitali zašto je to tako? Zašto ne postoji neko univerzalno pravilo? Red Info Portal vam prenosi neke zanimljive činjenice u vezi sa ovom temom.

NOVI MERCEDES – AMG SA 600 KONJSKIH SNAGA

Za ljubitelje automobila stigla je prava poslastica! Dugo najavljivana verzija Mercedesa – AMG E63 Estate naći će se u prodaji u aprilu nakon debitovanja na Sajmu automobila koji će biti održan u Ženevi. Model E63 Estate biće predstavljen u Ženevi u martu, a u prodaju će izaći u verziji 4MATIC + all-wheel-drive. Ovaj model se takođe očekuje i u „S” verziji.

KOJE GODINE ĆE IZAĆI NOVA INSIGNIA? (Foto)

Poznata kompanija Opel je na početku ovog meseca objavila prve zvanične fotografije nove generacije modela Insignia. Te fotografije su podstakle nezavisnog dizajnera da se pozabavi budućom sportskom verzijom modela OPC, koji se očekuje 2018. godine.

Autor ovih fotografija je za Insignia OPC predvideo novu aerodinamiku, prednju masku crne boje i velike točkove od aluminijuma. Jedan deo paketa sadrži sportske amortizere sa vazduhom, jače kočnice, sportski sistem ispuštanja gasova, modifikovan enterijer kao i jači motor.

Pages

Scroll to Top