mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ORIGINALNI NACRTI DIZNILENDA PRODATI NA AUKCIJI

Ilustracije Volta Diznija i Herba Rajmana za zabavni park Diznilend u Kaliforniji – kreirane za jedan vikend – dostigle vrtoglavu sumu od devet miliona dolara na aukcji

TELEFON ČOVEKA KOJI JE UBIO MILIONE LJUDI PRODAJE SE ZA 243 HILJADE DOLARA

Poznato je da je Adolf Hitler bio nemački političar zaslužan za oslobodjenje Nemačke od ekonomske krize. Međutim, ne govori se često o načinima koje je dobro poznati Hitler preduzimao za postizanje svojih ciljeva. Jeste li se pitali kako je došlo do naredbe za ubistva i ugnjetavanje miliona ljudi? Odgovor leži u slušalici - kroz samo nekoliko poziva okončani su brojni životi. Hitlerov telefon i danas postoji, a po svemu sudeći, njegova cena je na vrednosti. No, ako bi telefon bio sprava koja ume da iskaže emocije, pitanje je koliko bi Hitlerov telefon vredeo.

UNUK HOANA MIROA DONIRAO PREKO 60 HILJADA EVRA CRVENOM KRSTU

Španski slikar Hoan Miro bio je izbeglica u Španskom građanskom ratu, a 1965. godine njegova ćerka ozbiljno se povredila u saobraćajnoj nesreći. Tada joj je pomoć pružio lekar Crvenog krsta - nacionalne humanitarne organizacije, čije se postojanje zasniva na pružanju pomoći svima kojima je ona potrebna i promovisanju humanih vrednosti. Osećajući neizmernu zahvalnost, Miro je za Crveni krst napravio tapiseriju prekrivenu zahvalnicama za spasavanje njegove ćerke jedinice.

Scroll to Top