mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTO SU NEKI LJUDI ROĐENI DA BRINU?

Do kasnih devedesetih godina, eksperti na Kanadskom institutu za napredna istraživanja su identifikovali snažne veze između ranih nedaća i doživotne anksioznosti i stresa koje dovode do problema u društvenim odnosima i mentalnom i fizičkom zdravlju – pa čak i do kraćeg životnog veka. Zašto se ovo dešava? Kako se rani životni stres „uvuče pod kožu”? Ovde nastupa Majkl Mini, profesor na Univerzitetu Mekdžil koji je specijalista za neurologiju, stres, majčinsku negu i ekspresiju gena.

LJUBOMORA JE UZROČNIK BROJNIH BOLESTI

Nakon čitanja ove vesti i saznanja o bolestima kojima se izlažu, žene zasigurno više neće biti ni najmanje ljubomorne!
Jedna studija sprovedena na Univerzitu u Geteborgu iz oblasti neurologije pokazala je da žene koje pate od ljubomore, anksioznosti ili različitih zabrinutosti imaju dva puta veće šanse da obole od Alchajmerove bolesti.

4 NAČINA DA SE SMIRITE KADA STE ANKSIOZNI

Ljudski mozak je dobar u stvaranju anksioznosti pa je neophodno pronaći svoj prekidač za tremu. Dobre vesti su da je možete ukloniti kada znate kako je nastala, umesto što ćete kriviti spoljašnje faktore. Ova četiri koraka će vam pomoći da isključite tremu, bilo da očekujete pozitivne ili negativne stvari:
1. Anksioznost je samo hemikalija.

DRUŠTVO MAČAKA SMANJUJE STRES KOD STUDENATA

Preznojavate se, ali ne od toplog vremena – ispitni je rok. Pitate se da li ćete dobiti baš ona pitanja koja ste naučili, ne znate kako profesor ocenjuje niti kako je raspoložen, a od ocena vam zavisi studiranje. Sve to drastično utiče na povišenu anksioznost studenata pred ispite. Ali Australijanci su pronašli rešenje – otkrili su da mačke u učionici mogu pomoći.

Scroll to Top