Foto: pixabay

DA LI STE ZNALI DA VAS I PUŽ MOŽE MASIRATI?

1. Prednosti kaktusa
Opuštajuće masaže nam mogu pružiti momente blagostanja i opuštanja. Tehnike masaža se stalno unapređuju; sve su prirodnije, i uče se prema tome kakav uticaj i efekat imaju na one koji uživaju u tretmanu. A onda, čak i u ovom slučaju, postoji sve više odmarališta, sela koja nude tretmane sa materijama prisutnim u toj zoni. Primera radi, Four Seasons Resort Punta Mita u Meksiku nudi klijentima masažu kaktusom. Budite bez brige: sa tih ogromnih lokalnih kaktusa trnje je uklonjeno, a biljka se zagreva u toploj vodi. Tako zagrejana ona obnavlja kožu, a čoveka opušta.

2. Lepi poput leptira
Sasvim drugačija vrsta igli su one koje se koriste u akupunkturi. Lefay Resort iz Gargana je zahvaljujući svom tretmanu „svileni leptir” dobio nagradu za najbolji tretman godine. Cilj ovog tretmana je da uspori stvaranje bora i da stimuliše energetske tačke na licu koje kožu čine elastičnom. Zatim sledi masaža koja čisti limfne kanale i preoblikuje lice i vrat.

3. Ribice, grickajte!
Kenko Reflexology i Fish Spa u Singapuru nude masaže stopala pomoću ribica. Naime, reč je o prirodnom pedikiru koji ne boli. Piling se zasniva na gričkanju ribica koje uklanjaju nečistoće sa kože. Masaža i relaksacija su zagarantovane!

4. Deluks kavijar – nije hrana
Jedan sat masaže lica maskom od kavijara nudi hotel Ritz-Carlton u Njujorku. Ovaj tretman je značajan zbog antioksidantnih i hidratantnih svojstava koja ima kavijar. Iznenađujuće je što mnogi u specijalizovanim centrima koriste ovaj tretman protiv starenja.

5. Pusti pužu rogove
Lepo lice je jedan od imeperativa. Da bi se ovo postiglo, na Tajlandu i u Japanu nastala je masaža živim puževima. Salon lepote Ci.z Labo u Tokiju ovu vrstu masaže pruža svojim klijentima tako što im se prvo ispere vrat, potom oni legnu na krevet i sačekaju da ove životinjice prošetaju po njihovom licu. Puževi uklanjaju mrtve ćelije sa kože, obnavljaju je i čiste lice od ranica i opekotina.

6. Grančica do grančice – dobra cirkulacija!
U pitanju je tradicionalna ruska masaža grančicama od breze. Najbolje deluje ukoliko se primenjuje nakom tretmana u sauni. Tanke grančice ove biljke stimulišu mikrocirkulaciju i oslobađaju antiinflamatorne i antireumatske aktivne sastojke. Nakon masaže je neophodno uskočiti u kadu sa hladnom vodom da bi se postigao efekat revitalizacije. Isprobajte u londonskom spa centru, ruskog porekla – Russian Banya № 1.

7. Na plaži sa kamenčićima i uljima
Imaginarna, opuštajuća masaža ... More, plaža, četiri ruke ... Mmmm, maštate o tome? Kažite dragička! Ovakvu masažu možete dobiti u Spa Bulgari Resort Bali, centru koji nudi masažu toplim kamenčićima radi oslobađanja od stresa, sa pogledom na more. Počinje se sa aromaterapijom koja se postiže zagrejanim uljima. Ulja se sipaju po sredini tela i zatim sledi masaža dubokim pokretima. Posle masiranja, na telo se stavljaju topli kamenčići koji isijavaju toplotu, zagrevaju, poboljšavaju cirkulaciju i upotpunjuju užitak.

8. Širodara – ulje na čelu
Tretman „širodara”, ajurvedskog porekla, predstavlja nanošenje vrućeg, ali ne ključalog ulja, direktno na čelo, u trajanju od 40 minuta. Eliminiše negativne misli, stres, poremećaje i neuravnoteženost koji su povezani sa umom. Otklanja anksioznost, nervozu, nesanicu i nestabilnost.

9. Staklene kugle
Detoks koji je jedinstven u salonu Vair Spa di Borgo Egnazia u italijanskoj regiji Pulja. Ovaj tretman podrazumeva zagrevanje staklenih kugli koje potom klize po telu. Oslobađaju od napetosti i uklanjaju otrove. Opuštanje je zagarantovano!

10. Zlatna maska
Čak je i Bar Refaeli ostala impresionirana ovim tretmanom „zlatna maska”, koji je jedan od najluksuznijih na svetu. Reč je o maski od meda i čistog zlata koja se nanosi na kožu i apsorbuje se uz pomoć ultrazvučne tehnologije. Al My Fair Hotel dodaje i serum od pčelinjeg otrova. Cena ovog tretmana je oko hiljadu funti!
Dakle, ako je ovaj tekst probudio u Vama kozmetičku zver željnu vrhunskog hedonizma i terapijskog prepuštanja moramo Vas obavestiti i o tome da od ovih deset vrsta tretmana četiri ne možete dobiti u srpskim spa centrima. To su akupunktura „svileni leptir”, masaža grančicama od breze, masaža zagrejanim staklenim kuglama i „zlatna maska”.
U narednom periodu Red Info Portal povešće Vas na ove tretmane, ali i pronaći prava mesta u Srbiji gde se autentičnim preparatima sa geografskim poreklom može regenerisati i duh i telo.


 

Prijatelj portala