VODA SA VOĆEM

Foto: PIXABAY

VODA − ELIKSIR MLADOSTI

VODA
Foto: PIXABAY

Ljudi od davnina traže eliksir mladosti, koji bi zaustavio uticaj vremena na organizam. Međutim, eliksir mladosti zapravo uopšte i nije sakriven, već nam je uvek na dohvat ruke. To je, nećete verovati, obična voda. Ona ima neverovatan uticaj na naš organizam.

Kako su strašne vrućine već počele, Red Info Portal vam navodi neke od beneficija koje voda donosi vasem organizmu.

Adekvatan unos vode povećava nivo energije i suzbija umor

Naše telo se većim delom sastoji upravo od vode. Čak i sam mozak nije izuzetak. Nedostatak vode utiče na smanjenje produktivnosti mozga, što dovodi do povećanja umora. Zato, ako želite da probudite svoje telo i um, pijte čašu vode bar na svaka dva sata.

Voda skida suvišne kilograme

Naravno, ne bukvalno, ali dovoljan unos vode utiče na održavanje zdrave težine. Kako? Voda ima 0 kalorija, a pri ispijanju dovoljne količinje tečnosti, puni naš želudac i mi gubimo potrebu za hranom. Sem toga, ona održava naš metabolizam u kondiciji.

Povećava detoksidaciju organizma

Unošenjem dovoljne količine vode povećavamo hidratraciju, zahvaljujući kojoj se oslobađamo toksina, putem mokraće ili kože. Bubrezi istovremeno rade kao sat, a mi minimalizujemo mogućnost stvaranja kamena ili peska u bubregu.

VODA SA VOĆEM

Foto: PIXABAY

 

Podmlađuje kožu celog tela

Skupe kreme su nepotrebne, ako unosimo dovoljnu količinu vode. Što više vode pijemo to naša koža postaje čvršća, elastičnija i glađa. Neodstatak vode povećava šansu dobijanja bora.

Poboljšava varenje

Ako želite da izbegnete neprijatne zdravstvene probleme, kao što je, na primer, zatvor, vodite računa o redovnom unosu vode.

Pozitivan uticaj na imunološki sistem

Snažan imunološki sistem omogućava nam da izbegnemo bolesti u širokom luku, a i kada dođe do bolesti, pomaže nam da je se lakše rešimo. Jak imunološki sistem pomoći ćete redovnim i adekvatnim unosom vode u svoj organizam. 

Uklanja glavobolju

Ako vas boli glava ili leđa, i ništa ne pomaže, pokušajte da povećate unos vode u organizam. Možda se iznenadite rezultatima.

Sprečava grčeve i bolove u zglobovima

Grčevi i bol u zglobovima su veoma neprijatni, a uzrok ne mora uvek biti nedostatak magnezijuma. Ponekad je u pitanju i običan nedostatak vode. Hidratacija organizma, naime, utiče na kvalitetnu lubrikaciju zglobova i istovremeno optimalizuje elastičnost mišića. 

Kada shvatite koliko koristi našem organizmu donosi voda, konzumiraćete je sve češće. Ono što možete uraditi kako bi vam redovno konzumiranje vode što lake palo, jeste da u svoju flašu vode dodate kriške limuna, nekoliko listića mente, ili pak neko bobičasto voće, koje će vodi dati blag i zanimljiv miris i ukus. Ipak, nemojte preterivati  2 litra vode dnevno je sasvim dovoljno za normalno funkcionisanje našeg organizma.

Prijatelj portala