TELEFON U KREVETU

Foto: PIXABAY

UOČITE KOJE SU TO SVAKODNEVNE NAVIKE KOJE UTIČU LOŠE NA VAŠE ZDRAVLJE

 Da li svakodnevne navike mogu uticati na vaše zdravlje? Neke navike su dobre, međutim, neke su loše i mogu nepovoljno uticati na vaše zdravlje. Red Info Portal vam zato predstavlja neke od tih loših navika. 

Upotreba plastičnih činija
Ukoliko na posao nosite hranu sa sobom, morate paziti u čemu ćete je nositi. Trebalo bi znati da zatvorene činije mogu ugroziti vaše zdravlje.

Stroga dijeta
Ukoliko ste odlučili da držite dijetu i tako drastično promenite način ishrane, budite oprezni jer možete imati i negativne posledice. 

Početak dana negativnim mislima
U slučaju da se budite sa negativnim mislima u glavi, to i te kako utiče na vaše zdravlje. 

Upotreba kaloričnih pića
Ukoliko konzumirate piće koje sadrži veliku količinu šećera, postoji velika mogućnost da podignete nivo glukoze u krvi, a to svakako loše utiče na vaše zdravlje. 

KOKA KOLA

Foto: PIXABAY

 

Korišćenje telefona u krevetu
Čitate li vesti na telefonu, a onda igrate neku igricu kako biste lakše zaspali? Ovo radi veliki broj ljudi, međutim, ne bi trebalo to da radite ukoliko želite da imate što mirniju noć.

Izbegavanje sna
Kao i upotreba telefona pre spavanja, tako i izbegavanje sna nije poželjno. Nemojte izbegavati spavanje jer to ima vrlo loš uticaj na vas. Dr Robin poručuje da nedostatak sna izaziva oslobađanje kortizola koji je poznatiji kao hormon stresa”.

Spuštanje glave dok gledate u telefon
Da li ste znali da način držanja telefona takođe utiče na vaše zdravlje? Većina ljudi drži telefon u predelu srca ili u džepu, a to je vrlo loše.

Izbegavanje hrane
Mnogi od vas izađu iz kuće bez obroka. Verovatno mislite da ćete na taj način izgubiti kilažu, ali zapravo štetite vašem zdravlju. 

Ne doručkujete
Preskakanje doručka takođe utiče loše na vaše zdravlje. Nemojte da čekate veče kako biste imali prvi obrok.

Brzo pranje ruku
Sigurno znate da treba prati ruke često kako se ne biste razboleli ili inficirali. Ako perete ruke manje od 15 sekundi, postoji mogućnost da ne skinete lepo klice.

PRANJE RUKU

Foto: PIXABAY

 

Zaboravljate fizičku aktivnost
Ako radite u nekoj kancelariji i veći deo dana provedete sedeći, jako je važno da se bavite nekom fizičkom aktivnošću.

Živimo u modernom dobu koje sa sobom donosi mnoštvo loših navika. Mi smo vam predstavili one koje su najčešće, a vi pokušajte da ih izbacite iz svog života, te budite uporni u tome, a duh i telo će vam biti zahvalni.

Prijatelj portala