ŠPAGETE

Foto: PIXABAY

KRIZNI MENI VAM KAŽE...SVE JE DOZVOLJENO!

Hrana nije samo potreba, već i jedna od retkih stvari koja nam pričinjava radost, a nije nam zbog društvenog distanciranja ostala uskraćena.  Ovih dana možda je teško nabaviti baš sve namirnice, ali sastojke za naredne recepte pronaći ćete veoma lako. Nadamo se da će vam oni pomoći da iskoristite ono što ste zaturili negde u frižideru ili špajzu. Suština je jednostava, a ona glasi da bez obzira na to koliko ste talentovani za kuvanje, u nekim momentima kreativnost i logiku morate staviti u drugi plan i voditi se parolom snađi se!

U nastavku Vam donosimo nekoliko rešenja koje možda nemate na umu jer Vam ovaj vid aromatizacije nije bio deo kulinarske prakse pa iz stopa krećemo da Vam otvaramo vidike.

Ako razmišljate o tome da pravite špagete,  da li ste razmišljali da ih napravite dominantno sa belim lukom, maslinovim uljem i čilijem (ukoliko nemate čili, može i samo sa belim lukom, a alternativa su i sardelini fileti)

Pesto bez bosiljka je takođe dobra opcija, a sve što nađete od zeleniša (spanać, peršun, rukola, listovi rotkvice) jednostavno pomešate sa belim lukom i orašastim plodovima, uljem i sirom i sve to izmrvite. Dodate so i biber i možete ga staviti preko nudli, začiniti sendvič ili obareni krompir u ljusci.

Rižoto isto tako može biti sam ili sa dodacima (beli luk, belo vino/vermut, supa, puter, parmezan/gran padano ili neki drugi tvrdi sir, može i malo graška/spanaća, opcije su brojne)

PIZZA

Foto:

 

Kada razmišljate o pravljenju pice uvek se na kraju osvrnete i ugledate opustošen frižider, a da li zaista mora tako? Šta kažete na picu sa povrćem? Ok sada sigurno mnogi od Vas kažu ali to nije pica! U pravu ste nije, ali ni ovo vanredno stanje nije naš regularan način života pa onda ako imate brašno, kvasac imate i ideju na pola sata od rerne.

Flambirani kolač – imate brašno, ali nemate kvasac? Probajte da napravite flambirani kolač. Na gornju koru kolača  možete staviti sir i slaninu, dodati kiseli kupus ili možete napraviti slatku varijantu sa jabukom i mešavinom cimeta i šećera.

Sočivo sa dodacima onoga što nađete u frižideru je kao blanko ček...sve je dozvoljeno!

Na samom kraju nudimo rešenje za poslasticu, u kojoj kao neki vidovnjak vidimo  jedan čokoladni puding. Potrebno Vam je  mleko, kakao, šećer i gustin) kao desert za kraj i još jedna slatka poruka...mašta može da proizvede sve pa je dobro da strateški pravite listu za kupovinu koja će se sastojati od namirnica koje se mogu lako mešati i adaptirati kroz različite načine pripreme.

Prijatelj portala