YOUTUBE

Foto: PIXABAY

YOUTUBE KARANTIN I KANALI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA RAZVIJETE SVOJE VEŠTINE

Nakon nekog vremena u izolaciji sigurno tražite nove izvore zabave u kući, bilo to gledanje serija ili organizovanje ormana. Zašto ne biste to vreme iskoristili da naučite nešto novo ili usavršite neku veštinu? Uvek se možete obratiti najvećem izvoru besplatnih kurseva – platformi YouTube. Ispred vas se nalazi lista zanimljivih hobija i veština koje možete lako da usvojite u kućnim uslovima.

1. Kuvanje

Kulinarske emisije su uvek popularne. Možda će inspirisati vaš kućni jelovnik ali ih nekada nije lako pratiti na televizoru. Tada se možete osloniti na YouTube. Tablet ili telefon možete da postavite bilo gde u kuhinji, pa samim tim imate recept ispred sebe. Možete da gledate video koji lako pauzirate ili premotavate. Na ovoj platformi ćete naći kulinarske snimke za sve nivoe veštine kao i bilo koji recept koji zamislite.

Preporučujemo vam sledeće kanale: kanal Džejmija Olivera (Jamie Oliver), Fud Višiz (Food Wishes) i Laura u kuhinji (Laura in the Kitchen)

KANAL JAMIE OLIVER

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

2. Sviranje instrumenata

Mnogi misle da ne mogu sami da nauče da sviraju neki instrument, ali zahvaljujući video priručnicima koje nudi YouTube, možete da naučite da svirate bilo koji instrument. Naravno, to nije proces bez poteškoća i mnogo puta ćete poželeti da možete lično da postavite nekome pitanje da vam razreši nedoumice umesto da lutate kroz video snimke. Stoga, biće vam potrebno dosta strpljenja i vremena. Preporučujemo kanal Medlajn Harvi (Madeline Harvey), učiteljice klčavira i pevanja.

3. Renoviranje i kućne majstorije

Ukoliko želite da uvedete neku novinu u vaš dom, preporučujemo da pratite kanale posvećene renoviranju životnog prostora. Posebno dobro dođu kada dobijete neki paket iz Ikee i morate sami da sklapate proizvod. Ne samo što imaju korisne savete i mogu da vam pomognu, već nude i dosta video predloga posvećenih dekoraciji kuća, što vas može inspirisati na neki sopstveni projekat. 

Izdvajamo kanal pod nazivom The Sorry Girls, koji će vas sigurno inspirisati da osvežite svoje okruženje.

KANAL THE SORRY GIRLS

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 4. Učenje stranih jezika

Iako možete da se upišete u školu jezika nakon što epidemija prođe ili da pohađate onlajn kurs, verovatno ćete morati da platite. Ali na platformi YouTube ćete moči da učite besplatno. Samo ukucajte koji jezik želite da učite i potražite snimke sa najviše lajkova jer su ti verovatno najbolji i najpouzdaniji.

5. SLUŠAJTE TEME KOJE STIMULIŠU VAŠE RAZMIŠLJANJE

Ponekada ne želimo da učimo nove veštine ali ni da gledamo dosadne emisije. Ponekad poželimo da gledamo nešto što stimuliše naše razmišljanje. Stoga, preporučujemo vam tzv. TED razgovore (TED talks) koji imaju svoj YouTube kanal. TED razgovori okupljaju eksperte iz raznih polja koji dele svoje ideje i priče koje će vas sigurno podstaći na razmišljanje i diskusiju. Preporučujemo vam čuvenog filozofa današnjice Alana de Botona (Alain de Botton) koji se bavi aktuelnim temama modernog doba.

KANAL TED-ED

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

Nadamo se da smo vas inspirisali da se uhvatite u koštac sa novim izazovom. Verujte nam, nakon što se karantin zavši, bićete nam zahvalni što ste nešto novo naučili.

Prijatelj portala