Police sa različitim sitnicama su u prvom planu

Foto: PIXABAY

ORGANIZUJTE SVOJ PROSTOR

Verovatno ste već završili veće kućne poslove kao što su krečenje i generalno čišće, ali kako sitnice život znače, tako i neki poslići u sređivanju doma imaju veliku važnost. Zato pročitajte šta vam predlažemo kako biste najbolje organizovali prostor u svom domu.

Kao igla u plastu sena

Dosadilo vam je da uvek kada vam treba ne možete da nađete nešto malo, sitno, kao što su ukosnica, šnalica za kosu, gumica za kosu, dugme, minđuša, privezak ili šta god slične veličine. Kako biste uštedeli vreme, ali i živce, sitnice slične namene odlažite u malim kutijama ili providnim dekorativnim činijama kako bi vam uvek bile na jednom očiglednom mestu. Iskoristite dekorativne piksle i suvenire koje ste doneli sa letovanja ili dobili na poklon tako da pored toga što su lepi i dekorativni, budu i funkcionalni.

Fioka ima želudac za sve

Koliko često sređujete fioke? Koliko ih god sređivali, one su gotovo uvek u haosu. To je očekivano jer nam se u fiokama uvek nalazi ono što bismo da nam je na dohvat ruke, pa tako u njima čuvamo donji veš, čarape, kaiševe, kravate, ukratko, sve ono što nam je potrebno svakog dana, ali često nemamo vremena da to stalno preslažemo, sklapamo, odvajamo jedno od drugih, pa lako napravimo nered. To što je fioka zatvorena i što ne vidi svako šta ona u sebi zapravo krije, ne znači da treba biti haotična. Ako fioku podelite pregradama i svaki odeljak namenite za po jednu vrstu pedmeta, biće lepše i uredno, a i vama će biti lakše, videćete jasno gde vam se šta nalazi, bez da preturate po fioci. Još je bolje ako premerite svoju fioku i pronađete uložak sa već postojećim pregradama. Dobar trik, zar ne?!

I treba da visi

Ešarpa, kaiš, traka za kosu, šešir, kačke, sve su to odevni predmeti koji obično imaju zakačku ili su napravljeni tako da vise. Brojni su čiviluci koji su napravljeni baš za ove predmete, a vi odaberite one koji vam se najviše sviđaju. Za ešarpe vam predlažemo one sa krugovima u nizu. Tako ćete uštedeti prostor u garderoberu, a i neće se izgužvati što znači da ih nećete opet peglati. Ovaj tip vešalica možete iskoristiti i za kravate, a kaiševe okačite o fiksirane ili pokretljive pojedinačne kuke, izbor je vaš. Budite kreativni.

U prvom planu su stvari koje su lepo organizovane

Foto: PIXABAY

 

Tu je, a ne vidi se

Stalno sklapanje posteljine ume da bude zamorno. Naročito zimi, kada toga ima mnogo. Da li vam posteljina zauzima mnogo prostora u krevetu ili ormaru? Ako je tako, imamo rešenje za vas! Gde god da je stavite, posteljinu mora ostati čista. U to ćete biti sigurni ako je najpre odložite u sanduk sa rajsfešlusom. Tako je možete staviti i ispod kreveta, a ona će vam uvek biti tu, na dohvat ruke. Samo odaberite boju sanduka koja vam najviše odgovara i problem je rešen. Mi vam preporučujemo crnu, jer se najlakše održava i neupadljiva je.

A u polici, kutija!

Na policama čuvate knjige, ali i sitnice koje sakupljaju prašinu pa morate redovno da čistite. I upravo se na polici prašina prvo primeti i onome što je na njoj. Kako se rešiti prašine? Rešenje je u kutijama za policu. U radnjama nameštaja potražite kutiju koja će odgovarati baš vašoj polici. Ima ih različitih dezena, boja, materijala, sa poklopcem ili bez njega i idealne su da u njima odložite čak i krupnije stvari kao što su novčanik, naoče za sunce ili vid, slušalice, punjač za telefon, novine...

Budite kreativni i praktični, organizujte prostor praktično i lako. Čar je u jednostavnosti.

Tekst: Danijela Kostić

Prijatelj portala