OREO

Foto: PIXABAY

NAJČUDNIJI UKUSI SLATKIŠA I SLANIŠA ŠIROM SVETA

Grickalice posle škole, kasno noću ili dok gledamo film – svi imamo omiljene grickalice kojima se okrećemo u nekim situacijama i da zadovoljimo svoje žudnje za slanišima ili slatkišima. Međutim, vaše omiljene grickalice su upravo postale čudne, a kako, pogledajte na listi ispod:

 

Pepsi cheetos – da li više volite pepsi ili koka-kolu, ili možda volite slaniše koji liče na smoki ili slane štapiće sa ukusom pepsija? E pa ovaj slaniš sa ukusom pepsija se kratko mogao naći samo u Japanu 2013. godine. Pošto je kratko bio aktuelan nismo sigurni kakvog je ukusa.

PEPSI SMOKI

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

Dorito tortilje vam nude bezbroj ukusa. Međutim, neke od njih verovatno nikada ne biste voleli da probate. Kako vam zvuči tortilja sa ukusom pice od krabe,  sa ukusom soja sosa i putera ili pak sa ukusom karija i kokosa?

DORITOS TORTILJE

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

Pepsi je već dugo na tržištu i složićemo se da je potrebno uneti neku svežinu i promenu, ali da li je pepsi sa ukusom ledenog krastavca pravi izbor? Ovo je samo jedan od čudnih ukusa koji su se pojavljivali, a neki od njih je i, na primer, pepsi sa ukusom slane lubenice. Oni koji su probali ovaj ukus kažu da je baš takvog ukusa kao što piše. Ne zvuči primamljivo, zar ne?

PEPSI

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

Dunkin’ krofne – kada pominjemo krofne većina nas će pomisliti na jutro kada idemo na posao i stajemo da kupimo toplu kafu i poneku krofnu. Ova poslastica može biti idealan doručak, a firma Dunkin’ donuts je osmislila neke poprilično čudne ukuse. U Indoneziji možete kupiti krofnu koja je glazirana crnom čokoladom, a kada se preliv zgusne ona se uvalja u parmezan.

KROFNE

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

U Japanu postoji sladoled koji ima ukus špageta sa pečurkama, kečapom, lukom i kobasicom ili slaninom. Ovaj brend ima i standardne ukuse sladoleda koji su poprilično popularni, ali ima i ukuse koje bi samo najodvažniji probali.

SLADOLED SA UKUSOM ŠPAGETA

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

Lay’s čipsevi takođe nude neke od najčudnijih ukusa. Takav je na primer čips sa ukusom vasabi đumbira, sa ukusom meda, nane, krastavca, sirove krabe, riblje supe i mnogi drugi. Zbog ovih nerealnih ukusa njihov posao može biti rizičan jer ih ljudi mogu gledati kao neozbljne kompanije. Ipak, za sada su ovi ukusi na tržištu širom sveta.

LAYS ČIPS

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

Da li ste znali da firma Haagen-Dazs pravi sladolede sa ukusom voća i povrća? U Japanu je poznat njihov sladoled sa ukusom narandža/šargarepa i paradajz/trešnja.

SLADOLED SA UKUSOM POVRĆA

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

Pingles je bez ikakve sumnje izuzetno ukusan čips. Ono što verovatno niste znali jeste da je čovek koji je izmislio kutiju za ovaj čips, ne bi li ga sprečio da se lomi, tražio da njegov pepeo bude stavljen u jednu takvu kutiju! Međutim, fokusiraćemo se ipak sada na ukuse koje nudi ovaj brend, a to su recimo ukus krabe ili škampa koji se može naći u Aziji.

PRINGLES

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

Oreo keks je već dobro poznati slatkiš, a što se nas tiče njegov originalan ukus je savršen. Ipak, oni koji su probali ovaj keks sa ukusom lubenice, limete ili kukuruza i bombone možda ne misle ovako.

OREO RAZLIČITI UKUSI

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

Kit Kat u Japanu je možda i omiljena čokoladica, pogotovo zato što se u njihovom grubom prevodu može prevesti kao dobra sreća. Iz tog razloga, u Japanu postoje kit kat čokoladice sa nekim unikatnim ukusima poput kit keta sa ukusom zelenog čaja, soja sosa, pečenog krompira ili prženog kukuruza.

KIT KAT

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

Da li ste tokom ove liste naišli na neki ukus koji biste možda probali ili ste šokirani? Ili ste možda naprasno ogladneli i rešili odmah da se počastite slanišima ili slatkišima uobičajenih ukusa?

 

Tekst: Isidora Dimitrijević

Prijatelj portala