LEGOLAND

Foto: PIXABAY

LEGO KOCKE STVARAJU SVOJ SVET!

Legolend (eng. Legoland), kako samo ime kaže, jeste mesto napravljeno od lego kockica. Ovaj brend je vlasništvo kompanije Merlin entertejments (Merlin Entertainments). Mesto napravljeno od lego kockica je svakako zabavno, inspirativno i puno boje. To je mesto koje čeka porodice koje žele da provedu jedan dan ili pak vikend zajedno a da se pritom odlično zabave. U tome im pomažu razne aktivnosti, od vožnje do živih performansa, interaktivne radionice, zanimljive atrakcije kao što je Minilend (eng. Miniland) ili podvodni svet od lego kockica.

Ovo mesto je dizajnirano posebno za porodice sa decom od 2 do 12 godina. Merlin entertejments poseduje čak osam lego objekata i to u Nemačkoj, Danskoj, Velikoj Britaniji, Kaliforniji, Malaziji (slika ispod ovog pasusa), Dubaiju, Japanu i na Floridi. Porodice koje žele da provedu ovde više od jednog dana svoj odmor produžavaju u hotelima koje nude ova mesta. Većina mesta nudi klasične hotele, ali na primer u Nemačkoj i Velikoj Britaniji ćete odsesti u zamku. Na Floridi je u pitanju plažno odmaralište, a u Danskoj možete odsesti u tematskom nindža hotelu.

LEGOLAND MALAZIJA

Foto: PIXABAY

 

Prvi Legolend je zapravo otvoten u Danskoj, u Bilundu još 1968.

Svaki Legolend ima nešto posebno ili nudi nešto novo, pa tako u Danskoj imamo polarni lego svet, u Dubaiju i Kaliforniji recimo podvodni lego svet, Velika Britanija ima lego svet faraona i vikinga, a Florida (snimak ispod ovog pasusa) bungalove, svetionike i peščani zamak od lego kockica. Pored ovih 8 destinacija, 2020. se planira otvaranje Legolenda i u Njujorku.

Sigurno se sada pitate koliko lego kockica je uopšte potrošeno za izgradnju ovakvih mesta. Uzećemo, na primer, Legolend u Kaliforniji koji je otvoren 1999. godine, treći po redu, a prvi van Evrope. Pored standardnih atrakcija jednog Legolenda i akvarijuma od lego kockica, možemo se pozabaviti Minilendom da bismo stekli mali uvid u brojke. U Minilendu su, naravno, svi mini gradovi napravljeni od lego kockica. Minilend Sjedinjenih Američkih Država je atrakcija u Legolendu u Kaliforniji. On broji više od 10 miliona lego kockica i oko 8 000 Minilendera koji hodaju ulicama ovog grada. Sve je napravljeno u razmerama 1:20. Samo 2 miliona lego kockica je upotrebljeno da se napravi Njujork. Za mnoge modele je bilo potrebno od 60 do 80 sati ne bi li se sastavili. Da li sada možete da zamislite kolike su brojke kada se uzme u obzir ceo Legolend? Ili pak svih osam? Verujemo da vam se zavrtelo u glavi.

Legolend je sjajan način da se zabavite sa svojom decom, a da i njima i vama bude zabavno. Nemojte misliti da je to ipak samo za decu jer smo sigurni da će vas pomenute brojke ostaviti bez teksta, a još ako ste oduvek bili ljubitelj lego kockica, prigrlite to dete u vama i upustite se u ovu avanturu!

Tekst: Isidora Dimitrijević

Prijatelj portala