KONCERT

Foto: PIXABAY

REDOVNI ODLASCI NA KONCERTE PRODUŽIĆE VAŠ ŽIVOT

Kada se sledeći put budete premišljali da li da odete na koncert sa društvom ili ne, možemo vam pomoći pri ovoj odluci. Idite, i to zbog zdravlja. Istraživanja na Goldsmit Univerzitetu, koje je sproveo docent Patrik Fagan, pokazuju da redovno posećivanje koncerata može produžiti život za čak neverovatnih devet godina. Još interesantnije otkriće je da samo 20 minuta slušanja muzike uživo može povećati osećaj zadovoljstva za čak 21 posto, što je duplo više nego na času joge i tri puta više nego kada šetate svog psa. 

Posete koncertima su zdravije od mnogih sportova

Istraživači su upoređivali psihometrijske podatke i rezultate testova srca ispitanika, koje su beležili za vreme koncerta, časa joge i šetnje sa psom. Rezultati pokazuju da su koncerti bolje rešenje za zdravu aktivnost u odnosu na druge dve aktivnosti. Osećanje zadovoljstva merilo se pomoću nekih obeležja sreće,kao što je samopoštovanje, koje je poraslo za 25 posto, bliskost sa drugim ljudima (takođe je i ovde zabeležen rast od 25 posto) i jačanje stimulacije (povećana za 75 posto). Svi ovi parametri su zabeležili ovakav rast za vreme slušanja koncerta. 

Odlazak na koncert sa društvom nas čini srećnima 

Međutim, nije dovoljno samo slušati muziku da bi se postigla ovakva poboljšanja. Tajna ovih zapanjujućih rezultata jeste deljenje iskustva uživog slušanja muzike sa drugim ljudima na koncertu.

Dalja istraživanja su pokazala i povezanost posećivanja koncerta sa dužim životnim vekom. Tako da, ukoliko želite da produžite vaš život za par godina, trebalo bi da investirate uskoro u nekoliko koncertnih karata. Red Info Portal vam to toplo preporučuje. 

 

Prijatelj portala