DRUŠTVENE IGRE

Foto: PIXABAY

I PRE INTERNETA IMALI SMO ZABAVU! PREDLAŽEMO VAM STARE DOBRE IGRE!

Kako da vam ne bude dosadno za vreme kućnog karantina?

Mnoge igre zaboravljene su tokom godina, ali generacije koje su odrasle bez interneta sigurno ih se rado  sećaju. Iako nam internet u ovim danima može mnogo olakšati, i pružena nam je mogućnost da posećujemo raznorazna mesta i aktivnosti online, ima i dosta zanimacija van interneta koje mogu biti veoma korisne ovih dana.

Covid-19 za sada je dobio bitku, proglašena je pandemija koja je prisilila ljude da ostanu u svojim kućama, časovi su takođe prebačeni na internet platforme, ulice su prazne. S tim u vezi, studetkinja završne godine psihologije iz Španije, predlaže da napravimo, otkrijemo i ponovo upoznamo sa igrama, koje će roditelji moći da igraju sa decom i adolescentima tokom dana.

ŠAH I DRUŠTVENE IGRE

Foto: Pixabay

Šta možemo da igramo?

LOV NA BLAGO

Ova igra sastoji se od skrivanja predmeta bilo gde u kući. Osoba koja je sakrila predmet može davati znakove, tragove i asocijacije kojima će drugima pomoći u potrazi. Ko pronađe blago, sledeći je na redu da sakrije svoj predmet.

POGODI KO SAM

Foto: Pixabay

POGODI KO SAM

Jedna osoba zamisliće lik, a drugi će postavljati pitanja vezana za zamišljenu ličnost. Odgovor može biti da ili ne. Ko pogodi zamišljeni lik, sledeći smišlja ličnost.

FARKL

Farkl se igra sa šest kockica. Može je igrati neograničen broj igrača, svaka kombinacija kockica nosi određeni broj bodova. Pobednik je onaj koji prvi dođe do određeno broja bodova.

 

DRUŠTVENE IGRE

Foto: Pixabay

GRADITE SVOJ GRAD

Kutije za lekove, olovke, komadi kartona idealni su za oblikovanje zgrada, trgova idt. Probajte da napravite svoj kraj, grad ili ulicu. Jednostavno je, izrežite, oblikujte, lepite i bojite.

PANTOMIMA

Zamislite film, seriju, knjigu i samo pokretima ruku, bez zvukova i predmeta pokušajte da objasnite članovima porodice o kom filmu, seriji se radi. Objašnjavajte naziv ili radnju, šta vam je lakše ili zanimljivije. Ko pogodi, sledeći objašnjava. Ako vas je u porodici četvoro ili više, možete se podeliti i u ekipe i takmičiti se ko će bolje i brže da objasni svom timu pojam koji mu je zadala suparnička ekipa.

SLAGALICA

Slagalica je igra koja je za sve uzraste. Od slagalica koje sadrže četiri komada za najmlađe, do onih koje imaju na hiljade delova za starije. Sigurno imate neku slagalicu u kući, podrumu, tavanu. Ako nemate, uzmite karton, nacrtajte, iscecite, pa slažite.

KUĆNO KUGLANJE

Poređajte plastične flaše kao čunjeve, uzmite bilo kakvu lopticu, recimo tenisku, i kuglajte.

KARTE

Foto: Pixabay

KARTE

Svi u kući imamo karte, ako su vam dosadile igre koje su uvek aktivne u vašoj porodici, pronađite na internetu najkomplikovanije i najzanimljivije igre sa kartama koje će vam skratiti ove dane kod kuće.

Ovo su samo neki od predloga za društvene igre, monopol, riziko, jamb, kluedo, pa i virtuelne igre takođe su uvek dobra opcija, i sigurno nešto što će nam olakšati boravak kod kuće.

Pobedićemo ovo zajedno, čuvajte se!

 

Prijatelj portala