DEVOJKA ČITA KNJIGU

Foto: PIXABAY

OBRAZUJTE SE U AVIONU: PET KNJIGA KOJE ĆE VAS UČINITI MUDRIJIM

Imate višak vremena dok putujete avionom? Red Info Portal će vam pomoći da vreme prekratite, ali i steknete znanja iz određenih oblasti uz knjige koje su kraće i duže, u zavisnosti od toga koliko dugo putujete. Imajući ovo u vidu, Biznis Insajder našao je šest knjiga koje će vas učiniti mudrijim pre nego što stignete do vaše destinacije. U daljem tekstu navodimo vam neke, počevši od najkraće do najduže:

 

Stvari objašnjavanja: komplikovane stvari u jednostavnim rečima (Things Explainer: Complicated Stuff in Simple Words), od Rendala Manroa

Ova knjiga je s razlogom kratka i veoma laka za razumevanje. Na 64 strane sadrži crteže i 1 000 najopštijih reči kako bi čitaocima ponudio jednostavna objašnjenja najkomplikovanijih tema.

 

Sve bismo morale biti feministkinje (We should all be feminists)od Čimamande Ngozi Adiči

U ovoj knjizi, prestižna autorka Čimamanda Ngozi Adiči, nudi definiciju feminizma modernog doba, dok objašnjava seksualnu politiku na poslu i u društvu.

 

Rat nezavisnosti (The War of Independence) od Džona Fiska

Najpre objavljena 1890. godine, ova knjiga sa 115 strana nudi jednu istorijsku perspektivu o Američkoj revoluciji nakon 100 godina ratovanja.

 

Isplata: skrivena logika koja oblikuje naše motive (Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations) od Dena Arijelija

Ova knjiga ima svega 128 stranica, i istražuje način na koji funkcioniše motivacija. Knjigu je napisao ekonomista Den Arijeli.

 

Pravi umetnici ne gladuju (Real Artists Don’t Starve) od Džefa Gojnsa

Knjiga objašnjava prednosti koje donosi kreativnost, kao i da kreativni ljudi imaju snažno oružje koje bi trebalo da koriste. Ova knjiga ima svega 240 stranica.

 

Verujemo da će vam knjige koje smo vam peporučili biti od korsti i da će vam vreme putovanja do date destinacije biti na pravi način upotpunjeno.

 

 

Prijatelj portala