ŽELEZNIČKA PRUGA

Foto: PIXABAY

REČ DVE O VOZU KOJI JE KRENUO 20 SEKUNDI RANIJE

I ovo se dešava, ali ne i u Srbiji, gde smo srećni ako prevoz uopšte i naiđe. Naime, železnička japanska kompanija javno se izvinila zbog događaja koji se, očigledno, nikada ranije nije dogodio. Prema mišljenju kompanije, greška se potkrala zato što ekipa nije pogledala tabelu reda vožnje, piše „Gazeta Metro”.

„Javno se izvinjavamo jer je jedan od naših vozova krenuo 20 sekundi ranije”, menadžer kompanije „Tsukuba Express”, na liniji Tokio–Cukuba, izrazio je iskreno izvinjenje zbog nastale brige, piše Bi-Bi-Si.

Kompanija je izjavila da je voz trebalo da krene u 9:44:40, ali je greškom krenuo u 9:44:20. Mnogi korisnici ove linije iznenadili su se zbog ovakve vesti i na društvenim mrežama su izvjavili da ovo izvinjenje nije bilo potrebno, ali da ih je ono, svakako, prijatno iznenadilo. Železnička kompanija „Tsukuba Express” vozi putnike iz Akihabare, preko Tokija, pa sve do Cukube za 45 minuta.

U Japanu, gradu s najsigurnijim železničkim prugama i najtačnijim redom vožnje u svetu, retko se događa da voz krene drugačije od ustaljenog režima, tako da, čak i kada je u pitanju 20 sekundi, Japanci uočavaju razliku, ali se zbog ove situacije nije žalio nijedan od putnika.

Kod nas panika nastaje tek kada prođe 20 minuta. Za nas sekunde ne postoje kao merna jedinica. Možemo li ipak nešto da naučimo od Japanaca? Ako ne tačnost, a ono barem osećaj odgovornosti.

 

Prijatelj portala