Foto: Printscreen Youtube

NAJNOVIJI MODNI TREND – VEŠTAČKE LED TREPAVICE

Novostima iz sveta mode nikad kraja, ali proizvod kojem će svetska scena uskoro poželeti dobrodošlicu zaista vodi lepotu daleko u budućnost.

Veštačke trepavice odavno su se „odomaćile” i gotovo da se već smatraju uobičajenim. Međutim, „F.lashes”, proizvod za koji nikad niste ni pomislili da će vam biti potreban, daje žustar odgovor ovim „običnim” trepavicama, unoseći svežinu, a i zabavu u već monotone crne trepavice.

LED trepavice su predstavljene na jednom od sajmova u Kaliforniji, kada je dizajner Tin Fam iz Švedske demonstrirao razne načine njihove upotrebe. Osim što dolaze u nizu jarkih boja – pink, crvenoj, plavoj, beloj, žutoj i zelenoj, ove veštačke trepavice mogu se podesiti na „sparkle mode”, ukoliko želite da neprestano svetlucaju u pomenutim bojama. U izboru je i „dance mode”, kada njihovo sijanje neće pratiti nikakva pravila i biće baš poput vašeg plesa – nepredvidivo i za vas same.


Trepavice se mogu koristiti nebrojeno puta, dokle god se ne prekine veza sa napajanjem električnom energijom, koja im i omogućava da svetle. Izvor napajanja je baterija, koja se uz pomoć šnale pričvršćuje za kosu u predelu potiljka, kako bi bila relativno skrivena. Postupak stavljanja LED trepavica je identičan kao i kod običnih veštačkih trepavica, koje se, za to predviđenim lepkom, pričvrste za prirodne trepavice. Bez obzira na to što svetle, „F.lashes” u potpunosti su bezbedne za nošenje, otporne su na znoj i ne emituju toplotu. Dizajner ovih trepavica dodaje: „Svetlost kojom one svetle nije zaslepljujuća, a vrlo često osoba koja ih nosi i ne može da vidi da li su one u stvari upaljene ili ne. Samim tim nema nikakvih opasnosti po zdravlje očiju.”

Nažalost, proizvod je još uvek u pripremnoj fazi, ali sudeći po objavama na zvaničnoj Fejsbuk stranici, kampanja na poznatoj svetskoj internet platformi za kreativne proizvode „Kickstarter” počinje uskoro. Dakle, ukoliko vam se baš ovaj trend čini novinom kojom ćete uneti malo svežine u sumorne jesenje dane i ne želite da propustite početak njegove prodaje, možete se mejlom prijaviti na već podužu listu onih koje će „Kickstarter” obavestiti čim ovaj, možda u tekućoj godini najbizarniji, modni detalj izađe na tržište.

Prijatelj portala