Foto: shutterstock

TRAŽENJE POSLA NA FEJSBUKU POSTAJE MOGUĆE

Nemate posao, a svoje slobodno vreme provodite na društvenim mrežama? Porodica i prijatelji vam stalno prigovaraju jer se ne pokrećete, ne pratite oglase ni konkurse, a često ste na Fejsbuku? Sada ćete moći da se oslobodite pritiska i da odgovorite na njihove napade - Fejsbuk, pored svih drugih pogodnosti, sada uvodi i oglase za posao u svoj korpus.

Fejbuk postaje konkurencija LinkedIn-u, najvažnijoj društvenoj mreži kada je traženje posla u pitanju. Društvena mreža Marka Cukerberga aktivirala je novu funkciju koja dopušta kompanijama da objavljuju ponude za posao direktno na svojim stranicama, koje imaju prostor namenjen ovome, dok korisnici mogu odgovarati na ove zahteve preko kompjutera ili preko aplikacije.

U jednoj objavi na platformi, objašnjeno je da je odluka doneta nakon što se ustanovilo da manja preduzeća imaju sve većih poteškoća prilikom pronalaženja kandidata za posao.

U stvarnosti, kompanije na Fejsbuku već komuniciraju sa potencijalnim kandidatima za posao. Ipak, ova društvena mreža želi da olakša ostvarivanje kontakta između poslodavaca i kandidata pomoću novih tehničkih sredstava. Od sada, preduzeća imaju na raspolaganju sekciju namenjenu oglasima za posao koji će se pojavljivati i među novostima (News Feed). Za administratore stranice neke kompanije, ovo je jednostavan posao: kao da ubacujete „sliku ili video“, istakao je Endru Bosvort, menadžer Fejsbuka.

Konkurisanje za posao neće biti komplikovano ni za korisnike. Dovoljna je poruka, sa kompjutera ili posredstvom mobilnog telefona, kojom bi korisnici stupili u kontakt sa firmom, sa mogućnošću da komuniciraju preko Messanger-a i na taj način zakažu intervju.

Fejsbuk je počeo da testira ovu opciju još prošle godine i u ovom trenutku njenu upotrebu dozvoljava kompanijama Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, a mi se nadamo da će ova opcija uskoro stići i kod nas.

Prijatelj portala