Foto: printscreen Youtube

ROMANTIKA U JAPANU

Najromantičniji tunel na svetu nalazi se u Japanu i prekriven je grandioznom biljkom, penjačicom glicinijom (kineska visterija).
Jednu od najromantičnijih šetnji, upotpunjenu cvetnim mirisima, doživećete upravo u Japanu, pod magičnim tunelom prelepih glicinija. U bašti Kavaki Fudži u gradu Kitakjušu (Kitakyushu), udaljenom 4 sata od Tokija, opčiniće vas bajkovita atmosfera, u kojoj ćete imati osećaj kao da je vreme zastalo među hiljadama nijansi cveća.
Reč je o živopisnom vrtu kojeg krasi 150 glicinija. Dvadeset različitih vrsta koje možete videti u ovoj bašti učiniće da vam prizor izgleda kao da je naslikan rukom umetnika impresioniste. Magiju stvara priroda koja je doslovno zaposela ovaj deo grada, nudeći zaljubljenima i ostalima mogućnost da prošetaju eksplozijom jedinstvenih boja.

Tunel Wisterija je dug 80m i čini ga venac najlepših glicinija na svetu. Ovaj cvet, u Japanu poznatiji pod nazivom fudži, ujedno je jedan od najstarijih na arhipelagu. Za budiste predstavlja simbol molitve božanstvu. Postoje različite boje cveća – bela, plava, ljubičasta, indigo plava i ružičasta, dok latice mogu biti jednostavne ili duple, a svi cvetovi opojnog mirisa.

Drveno žbunje glicinija može doseći 20 metara visine i 10 metara širine. Neverovatan prizor, koji prekriva baštu površinom od 4.620 kvadratnih metara, učiniće da osetite unutrašnji mir. Biljka glicinija, savršen je simbol svih zaljubljenih duša, a na jeziku biljaka predstavlja obećanje vernosti i vere u ljubav.

Tokom cele godine moguće je diviti se lepoti tunela Wisterija, ali u punom sjaju će vas zadiviti u periodu između polovine aprila i polovine maja, u vreme kada najviše cvetaju glicinije.
Loša strana je to što je bašta Kavaki Fudži privatan park, tako da ulaz nije slobodan, već je cena karte od 2 do 7 evra, u zavisnosti od godišnjeg doba.

Ukoliko ste po prirodi romantična duša i ljubitelj cveća, a još uvek ne znate kuda ćete na letovanje, Red Info Portal vam predlaže da obiđete ovo nesvakidašnje mesto i doživite, možda, najromantičnije trenutke u svom životu. Srećan put!

Prijatelj portala