Kofer spreman za putovanje

Foto: Pixabay

5 NAJBITNIJIH STVARI O KOJIMA TREBA MISLITI KADA REZERVIŠETE HOTEL

Odsedanje u dobrom hotelu može dosta uticati na vaš celokupni utisak o putovanju. Sajt koji se bavi rezervacijom hotelskih soba, www.hotels.com, sproveo je zanimljivo istraživanje o tome šta je stvarno važno turistima pri traženju idealne hotelske sobe. Rezultati će vas verovatno iznenaditi. Ukusan doručak i dobra vaj-faj (engl. Wi-Fi) konekcija nisu najvažniji faktori, već čistoća i prijatno osoblje.

Stoga, pre nego što se uputite na sledeće putovanje, pročitajte sledećih pet stavki za koje turisti tvrde da su ključne u odabiru savršenog hotelskog smeštaja.

1. ČISTOĆA

Turisti smatraju da je čist smeštaj presudan faktor za boravak u hotelu. Niko ne voli da vidi buđ u kupatilu ili bubašvabu na podu sobe, a svi se slažu da ne postoji ništa lepše od pristizanja u lepu, udobnu hotelsku sobu nakon celodnevnog istraživanja mesta.

2. PRIJATNO OSOBLJE

Možda je nekima iznenađujuće to što se ova stavka nalazi na drugom mestu, ali prema rečima turista, ljubazno i prijatno osoblje je izuzetno važno. Psiholog Sajmon Mur, predvodnik ove studije, smatra da mi kao urođeno društvena bića volimo da budemo dočekani sa osmehom i druželjubivim razgovorom, jer to čini da se osećamo dobrodošlim i prihvaćenim.

3. UDOBAN KREVET

Jedna od prvih stvari koju ljudi urade kada uđu u svoju hotelsku sobu je isprobavanje kreveta. Neverovatno je koliko loš krevet može da pokvari čoveku raspoloženje i san, a samim tim i aktivnosti u danu koji sledi.

4. DOBRA LOKACIJA

Očigledno je zašto se ova stavka nalazi među najvažnijima. Međutim, imajte na umu da je zapravo prilično teško pronaći hotel sa lokacijom koja vam potpuno odgovara. Često se dešava da je hotel dalje od mesta koje ste hteli da posetite nego što ste mislili. Prvo pročitajte recenzije i iskustva drugih turista, kako biste izbegli ovakve greške. Takođe, trebalo bi da vodite računa pri rezervaciji hotela sa malim brojem recenzija.

5. ISPLATIVOST

Podrazumeva se da niko ne voli da potroši previše novca za smeštaj. Skupi hoteli nisu uvek bolji od jeftinijih, isto kao što ne znači da je svaka jeftina hotelska soba loša. Stoga, proverite šta drugi imaju da kažu o smeštaju koji planirate da rezervišete. Najverovatnije će neko napomenuti da li je vredan tog novca ili nije.

Sledeći put kada budete tražili smeštaj, obratite pažnju na ovih pet stavki. To ne znači da ne treba da budete pomalo izbirljivi, već da se setite da ovih pet stavki za prosečnog turistu prave ogromnu razliku. Najvažnije od svega je da sve lepo istražite pre nego što bilo šta rezervišete. Tako ćete biti sigurniji i rasterećeniji na svom putovanju, a preostaće vam da samo uživate u šetnjama i razgledanju.

 

 

Prijatelj portala