Mapa sveta, foto-aparat, pasoš

Foto: PIXABAY

PET KORISNIH SAVETA ZA LAKŠE PLANIRANJE PUTOVANJA

Bez obzira na to da li ste tip osobe koja voli da planira, svako putovanje zahteva makar neki plan! Rezervisanje hotela i prevoza pre nego što krenete na putovanje zaista stvara stres. Sledećih pet saveta vam mogu pomoći da izbegnete stres i napravite koristan plan.

 

Društvene mreže

Napravite događaj na Fejsbuku, grupu na Viberu ili na bilo kojoj društvenoj mreži kako biste lakše komunicirali sa ljudima sa kojima putujete. Ovde ćete moći da se dogovarate oko najsitnijih detalja a da ne morate da se sastaje sa svojim saputnicima. Ovakve grupe na društvenim mrežama vam mogu pomoći i da motivišete sve ljude sa kojima putujete da se uključe u planiranje. Možete se dogovarati oko destinacije, budžeta i datuma, a zatim se možete fokusirati na detalje kao što je rezervisanje hotela ili leta

Podelite saputnicima zaduženja

Planiranje putovanja može postati jednostavnije ukoliko svako ima svoje zaduženje. Neko može biti zadužen za smeštaj, neko za aktivnosti, dok drugi članovi mogu biti zaduženi za hranu. Ovakav način saradnje može pomoći drugima da se u potpunosti uključe u planiranje. Proverite da li su informacije oko podele zaduženja dospele do određenih osoba kako biste napravili relevantan plan. Budite spremni na to da morate kontrolisati podelu i izvršenje dužnosti, što znači da morate biti proaktivni.

Pronađite najpovoljnije cene

Uporedite cene na različitim veb-sajtovima kako biste došli do one najprihvatljivije, a za te potrebe možete iskoristiti sajt Skyscanner. Možete ga koristiti za letove, hotele, pošiljke. Takođe, proverite da li je jeftinije obaviti rezervaciju na sajtu ili pozivom.

 Agencije za putovanja

Možete otići u agenciju koja će vam olakšati rezervisanje i samo planiranje. Uglavnom je ovo najjednostavniji način da isplanirate putovanje po najpovoljnijim cenama.

Mapa puta kao lični vodič

Možete napraviti mapu koja će biti vaš lični vodič i podeliti je sa ljudima sa kojima putujete. Time ćete pomoći svima da budu potpuno spremni za put. Jedan od načina da napravite mapu i da uštedite vreme je sajt, When in ROAM. Ovaj sajt povezuje putnike sa zaposlenima u hotelu koji će napraviti mapu puta na osnovu vaših interesovanja i ličnosti. Zatim, možete takvu onlajn mapu podeliti sa saputnicim, a to će vam omogućiti da budete u potpunosti organizovani.

 

Planiranje putovanja vam može zadati glavobolju, ali je upravo plan ključ uspešnog putovanja. S obzirom na to da je skorijih godina broj turističkih agencija i sajtova koji nude gotove putne aranžmane znatno povećan, čini se da je lako isplanirati put i otići. Jedino što vam preostaje je da se odlučite za destinaciju, dobro organizujete i uživate! 

 

Prijatelj portala