Konferencija za štampu Turističke organizacije Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Foto: Press Serbia Travel

PREDSTAVLJANJE SRBIJE NA SAJMU TURIZMA U SOFIJI

U Beogradu se može sresti veliki broj stranih turista iz svih delova sveta. Čini se da u poslednje vreme Srbija postaje sve popularnija turistička destinacija, što se vidi po rastu broja posetilaca iz različitih zemalja. Turistička organizacija Srbije nastavlja da promoviše kako Beograd, tako i ostatak Srbije, naročito u nama bliskim zemljama.

Naime, Srbija je ove godine zemlja partner Međunarodnog sajma turizma „Holiday & SPA Expo” koji se održao u Sofiji od 14. do 16. februara 2018. godine. U okviru predstavljanja Srbije kao turističke destinacije u programu promocije učestvovalo je 27 lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija i hotela koji su predstavili bogatu turističku ponudu naše zemlje.

Ovaj sajam je na poslovnoj mapi 35 godina. Ove godine je ugostio oko 350 izlagača i preko 20.000 učesnika i posetilaca. Na dan otvaranja sajma Turistička organizacija Srbije održala je konferenciju za novinare kojoj je prisustvovao veliki broj bugarskih renomiranih medija.

Turistička organizacija Srbije tokom ove manifestacije promovisala je celokupne turističke potencijale, stavljajući akcenat na banjski i planinski turizam, kao i na kratke vikend-odmore, želeći da turiste iz Bugarske upozna sa drugačijom Srbijom od one koja im je poznata. Naime, destinacije u Srbiji koje oni najčešće posećuju su veliki gradovi poput Beograda, Novog Sada i Niša, a sada su upoznati i sa drugim zanimljivim destinacijama u Srbiji.

Osim toga, predstavljeni su i tradicionalni zanati od strane Nacionalne asocijacije „Naše ruke”. Poseban akcenat stavljen je na gastroturizam i ponudu autentične hrane. Prezentacija gastro specijaliteta sa Zlatibora, srpskog specijaliteta peglane kobasice, leskovačke skare, turističke rute „Šumadijski putevi rakije”, sukane banice i paprike „Vrtke” daje poseban ukus ovogodišnjem nastupu Srbije.

Nastupom folklornog ansambla Sv. Đorđe, harmonikaša Dušana Komnenovića sa orkestrom, prezentacijom starogradske muzike „Srpski biseri”,  trubača,  folklora „Remizijana” i prezentacijom srpske muzike iz različitih delova zemlje, preneo se samo deo duha srpske kulture.

U skoroj budućnosti očekuje se nastavak saradnje između ovih dveju zemalja, a svoju bogatu turističku ponudu srpske turističke agencije će prikazati već na beogradskom Sajmu turizma koji sledi.

Prijatelj portala