Foto: Printscreen Youtube

BRAČNI KREVET U AVIONU

orba za privlačenje putnika u avio-kompanijama se nastavlja.
Kada biramo čime ćemo da letimo, za većinu nas je najbitniji faktor – cena. Ali, postoje i oni koji imaju druge želje: za neke su komfor i luksuz jednako bitni. Baš ti putnici koji su spremni da plate skuplju kartu, jesu oni od kojih kompanije zapravo zarađuju. Upravo iz ovog razloga odvija se tiha borba među avio-kompanijama oko toga ko će ponuditi najluksuznije letove na duge relacije. Ovakvi letovi podrazumevaju VIP red na kontroli pasoša, kao i lagodnost tokom leta.
Od ovog leta Katar Ervejz je uveo novu ponudu na svojim letovima. Na turističkom sajmu u Berlinu kompanija je prikazala svoj novi koncept, takozvani „Qsuite”, koji će putnicima dati novi stepen privatnosti u avionu. Koncept „Qsuite” će na neki način odgovarati željama putnika: oni mogu napraviti svoju sobu sa sekcijama do 4 sedišta, a takođe, od dva sedišta se mogu napraviti dupli krevet.
Predstavnici Katar Ervejza nisu bili jedini sa novinama na ovom turističkom sajmu: Emirati su u Berlinu predstavili bar, koji će od sada u njihovom Erbasu A380 biti mnogo veći i učiniće da oni koji putuju u prvoj klasi mogu više da se druže nego što su do sada. Kompanija, takođe, najavljuje da će posvetiti više pažnje i delu sa tuševima i spa centru.
Borba za imućnije putnike nije novina. Cilj ove borbe prvenstveno su prekoatlantski letovi u biznis klasi. Britiš Ervejz je 2000. uveo stolice koje se mogu spustiti tako da naprave krevet. Tada je to bila prava revolucija. Od tada su sve avio-kompanije sa letovima na duge destinacije uvele ovakva sedišta u prvoj klasi.
Cene karata u biznis klasi su pale: možda je jedan od razloga taj što sve više ljudi otkriva prednosti ušuškanog leta, pa je tako i porasla potražnja. Direktori kompanija se slažu sa tim da je veoma bitno da se putnici osećaju prijatno kada sede tokom više sati leta.
Share