VOZ

Foto: YOUTUBE PINTSCREEN

PUTUJTE PRVIM EKOLOŠKIM VOZOM

Da li ste razmišljali koliko se vaš grad guši u svakodnevnoj upotrebi sredstava transporta, kao što su automobili, autobusi, vozovi, brodovi? Otkrijte kako su Nemačka i Francuska pronašle način da regulišu nivo zagađenja vazduha.

Putnici u Nemačkoj sada imaju priliku da se voze prvim hidorgenskim vozom na svetu, koji je prvi korak u razvoju plana Nemačke da zameni sve stare motore koji se kreću na dizel. Prvo putanje ovog voza bilo je od grada Bremerverde u saveznoj državi Donja Saksonija. Dva ovakva voza će ubuduće zameniti vozove na dizel na putu od 100 kilometara između gradova Kukshaven i Bukstehude, a u planu je da bude ubačeno još 14 vozova širom države do 2021. godine. Ovakve nove motore proizvodi francuska kompanija Alstom, koja navodi da su spremni za serijsku proizvodnju.

Novi vozovi nose hidrogenski rezervoar i gorivne ćelije na krovu i proizvode elektičnu energiju tako što kombinuju hidrogen i kiseonik, a višak energije se skladišti u litijum-jonske baterije. Motori mogu da pređu oko 1.000 kilometara bez punjenja i dostižu maksimalnu brzinu od 140 kilometara na sat, što je slično vozovima na dizel. Za razliku od starih vozova, hidrogenski vozovi proizvode samo paru i tečnu vodu. Proizvođači tvrde da su novi vozovi tiši i jeftiniji za upotrebu, iako su skuplji kada je u pitanju sama kupovina.

Savezna država Donja Saksonija će platiti 81.3 miliona dolara za ovaj projekat, što je u skladu sa dugoročnim planom Nemačke da drastično smanji zagađenje i poveća upotrebu obnovljivih goriva do 2050. godine. Alstom navodi da i druge države poput Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije, Danske, Norveške, Italije i Kanade razmatraju kupovinu ovih vozova. Francuska vlada je već obećala da će do 2022. godine imati svoj prvi hidrogenski voz.

Ovakvi i slični projekti podižu našu ekološku svest. To nisu samo praznoslovne propagande, već primenom u jednom veoma praktičnom i razvijenom području, kao što je svakodnevni transport putnika, poručeno nam je da planeta trpi naš ekološki otisak. Nadamo se da će i ostale zemlje slediti njihov primer i da će ovakvi projekti zaživeti širom sveta.

 

Prijatelj portala