Foto:

SURFOVANJE INTERNETOM BEZ POVEZIVANJA SA INTERNET MREŽOM

Chrome će omogućiti surfovanje i onda kada niste povezani sa internet vezom . Postavljene web stranice, muziku i video sadržaje sa interneta moći ćete da pratite i na mestima na kojima signal nema.
Klikom na ikonicu moći ćete da skinete internet stranicu na telefon ili tablet, kako biste kasnije mogli u miru da je pročitate, i tamo gde nije dostupno povezivanje sa internetom. Pregledač Google Chrome stiže na Android sa novom funkcijom za komotno čitanje.
Nova funkcija će se postarati da stranice budu skinute sa kompletnim sadržajem. Podržavaće slike, interaktivne elemente, ali i multimedije ako ih samostalno zatražite. Svaka sačuvana stranica biće zapisana u dnevniku. A olakšanu pretragu u dnevniku omoćiće vam to što su stranice sačuvane po hronološkom redosledu.
Dakle, podaci u arhivi su raspoređeni na vremenskoj osi, tako da ih možete kad god želite pogledati, ili podeliti. To važi, kako za članke, tako i za muziku i video zapise.
U arhivi će biti moguće pregledati i rasporediti podatke prema vrsti sadržaja.
Chrome 55 prema tome poboljšava potporu sortiranja sa manjom količinom operativne memorije i definitivno postavlja standard HTML5 na potporujuću pregradu. Potpora za Adobe Flash se polako završava kod svih razvojnih inžinjera, puna potpora HTML5 je podsticaj za razvojne inžinjere, da bi doterali migraciju i modernizaciju weba što pre.

Prijatelj portala