MOBILNI BIZNIS

Foto: FREEPIK

ZARADITE LAKO KORISTEĆI SAMO SVOJ TELEFON!

Svi mi provodimo čitave sate koristeći pametne telefone. Ako već toliko koristimo ovaj uređaj, zašto ga ne bismo iskoristili i pomoću njega zaradili novac? Red Info Portal vam donosi listu najboljih aplikacija za 2018. godinu koje su zabavne za korišćenje a pružaju i mogućnost zarade. Prednost aplikacija koje vam navodimo jeste ta što je većina dostupna i na „Aj-O-Es” uređajima, kao i na Android telefonima.

Foup (eng. Foap)

Ova aplikacija vam omogućava da zaradite novac preko fotografija. Nema ograničenja, a vi sami možete odrediti cene svojih slika. Nakon što otvorite račun, začudićete se koliko su ljudi spremni da plate za fotografiju koju ste slučajno napravili. Otuda je ova aplikacija sjajna, jer vam je za njeno korišćenje potreban samo telefon i dobro fotografsko oko!

Slajddžoj (eng. Slidejoy)

Ova aplikacija funkcioniše na vlo zanimljiv način. Sve što treba da uradite je da instalirate aplikaciju. Ona će potom postavljati najčitanije vesti i određene reklame na vaš zaključan ekran, a vi ste zauzvrat za to plaćeni. Međutim, aplikacija ima jedno ograničenje – dostupna samo za korisnike Androida.

APLIKACIJA

Foto: PRINTSCREEN GOOGLE PLAY

 

Bukskauter (eng. BookScouter)

Ukoliko želite da se otarasite starih knjiga i udžbenika koji vam više ne trebaju, a ne možete da nađete za njih kupca, onda je ova aplikacija pravo rešenje za vas! Ono što je potrebno jeste da skenirate bar-kod knjige preko aplikacije na vašem telefonu i aplikacija će automatski prikazati po kojim cenama možete prodati vašu knjigu. Bukskauter je besplatan za upotrebu.

Aj-Sej  (eng. i-Say)

Ukoliko želite da skinete neku aplikaciju za ankete, ali niste sigurni koju da izaberete, probajte Aj-Sej. Ovu aplikaciju je kreirao Ipsos, jedna od najpoverljivijih kompanija za istraživanje tržišta. Ako imate slobodnog vremena, možete popunjavati ankete i zarađivati od toga. 

Fajver (eng. Fiverr)

Fajver je jedan od najvećih „tržišta” za usluge. Odlična je aplikacija za one koji vole da zarađuju honorarno. Kao i ostale aplikacije, ni ova nije previše komplikovana za korišćenje. Na njoj treba da postavite koji posao nudite, a početna cena plaćanja je  5 dolara. Otuda i naziv aplikacije, koji u prevodu glasi „Petak”. Fajver je takođe besplatan, a najbolje od svega je što trenutno nudi preko 3 miliona usluga!

SLIDE

Foto: PRINTSCREEN GOOGLE PLAY

 

Ep Trejlers (eng. App Trailers)

Kako i samo ime kaže, aplikacija prikazuje korisnicima kratke video-snimke, tj. reklame novih aplikacija od 30 sekundi. Zaradićete novac za svaki video koji pogledate, a ako skinete neku od aplikacija, zaradićete još više. 

Lut (eng. Loot)

Uz pomoć ove aplikacije možete gledati kampanje različitih brendova, a potom možete lako izabrati onu koja vas najviše zanima. Sledeće što treba da uradite je da osmislite fotografiju brenda za koji ste se opredelili i da je podelite na društvenim mrežama. Od ove aplikacije možete zaraditi novac, ali i druge nagrade. 

Kada pogledate svoj telefon, ne verujemo da u prvi mah pomislite da možete njime i zaraditi. Ipak, zahvaljujući ovim aplikacijama, koje se mogu naći na „Gugl plej” prodavnici (eng. Google Play store), videli smo da se može i zaraditi neki dinar. Zato, ako vaš telefon može da podrži neku od ovih aplikacija, požurite sa instalacijom i bacite se na posao! 

Prijatelj portala