DEVOJKA TELEFONIRA

Foto: PIXABAY

NOSILI STE RUKAVICE, DEZINFIKOVALI RUKE, A ZABORAVILI NA TELEFON!!!

U danima koji nam predstoje telefoni i ostali elektronski uređaji biće nam najbolji prijatelji, što nije daleko od istine ni u normalnim okolnostima. Filmovi, serije, video pozivi, dopisivanja, pa čak i većina poslova danas se obavlja preko telefona.

Kako lekari naglašavaju to da se virus korona (Covid-19) veoma dugo zadržava na čvrstim površinama, moramo imati u vidu i naše male elektronske prijatelje. Bilo bi dobro da nekoliko puta dnevno prebrišete uređaje koje koristite sredstvom, koje sadrži najmanje 70 posto alkohola, nanesite gel/sredstvo na krpicu, i zatim nežno pređite preko vašeg uređaja. Čak i neke mobilne kompanije, Apple na primer, preporučuje ovaj metod čišćenja uređaja.

Morate otići u prodavnicu u ovoj vanrednoj situaciji, dovoljno je da vaš telefon ostavite na pultu dok po novčaniku tražite novac da platite račun, i virus se preneo na mobilni telefon, a onda je dovoljno da protrljate oko ili nos rukom kojom ste podigli taj telefon  da biste se zarazili. Svetski mediji prenose šokantnu statistiku koja nam govori da čak 70 % svetske populacije nikada nijedezinfikovalo svoj mobilni telefon. Preporuka epidemiologa u ovim danima je da na isti način postupate  sa tabletima, laptopovima i svim uređajima sa kojima ste svakodnevno u kontaktu.

Nemojte zaboraviti ni da prebrišete predmete kao što su ključevi, to su metalne površine na kojima se ovaj virus najduže zadržava!

 

Prijatelj portala