Foto:

FEJSBUK OPCIJA KOJA POMAŽE UGROŽENIMA

Fejsbuk će pomoći ljudima da pronađu hranu i sklonište tokom raznih nepogoda: kako je to moguće?
Fejsbuk se angažovao da postane I „sredstvo reakcije” u slučaju svetskih kriza ili katastrofa.
Na konferenciji za štampu, kompanija je iznela novi sadržaj pod nazivom Community Help, koji omogućava fejsbuk korisnicima da se povežu sa onima koji traže sklonište, hranu i zalihe u slučaju prirodnih katastrofa.
Isto tako, fejsbuk je objavio i sadržaj Safety Check koji omogućava korisnicima da brzo jave svojoj porodici i prijateljima da su dobro tokom prirodne katastrofe ili krize; sve informacije će biti dostupne samo ljudima koji su obavešteni o njihovim problemima a ne i zaposlenima kompanije Fejsbuk.
Pokretanje opcije Safety Check tokom napada u Parizu pretprošle godine, kao i bombardovanje Bejruta i Libana izazvalo je različite reakcije, iz tog razloga će Safety Check biti moguć samo kada veliki broj ljudi istovremeno objavi nešto o nekoj krizi, bilo to zemljotres ili neki drugi napad.
Safety Check je prvi put pokrenut 2014. godine, kada nas je sve iznenadio tajfun Hagupita na Filipinima, dok je u SAD prvi put pokrenut prošle godine kada je jedne noći u klubu u Orlandu, na Floridi, napadač usmrtio 50 ljudi.

Prijatelj portala