STRESS

Foto: PIXABAY

ISPROBAJTE JAPANSKU METODU RELAKSACIJE ZA KOJU JE POTREBNO 5 MINUTA

Svaki dan ste pod stresom oko mnogo stvari, bilo da je u pitanju posao, veza, porodica, računi ili mišljenja drugih ljudi. Određena količina stresa je normalna, pa čak i neophodna, ali izraziti stres može narušiti vaše zdravlje i psihu.  Iz tog razloga, verovali ili ne, Red Info Portal vam otkriva kako da se rešite stresa za samo 5 minuta japanskom drevnom metodom. Potrebno vam je samo 5 minuta, a vežbu možete izvesti bilo gde.

Da biste uvežbali tehniku, prvo treba da znate da svaki prst na vašoj ruci predstavlja različito osećanje ili stav. Zamislite da je vaš palac oličenje anksioznosti i brige, kažiprst predstavlja strah, srednji prst bes, domali tugu i depresiju, a mali prst predstavlja optimizam i samopouzdanje. 

ZNAČENJE PRSTIJU

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

Sada kada znate šta svaki prst predstavlja, vreme je da vam otkrijemo kako ova tehnika funkcioniše. Suprotnom rukom od one na kojoj ste zamislili šta svaki prst predstavlja treba da uhvatite celom rukom i prstima prvo palac, potom kažiprst, srednji prst, domali prst i na kraju mali prst. Dok držite svaki od njih, potrebno je da prođe od 1 do 2 minuta, sve dok blago ne osetite svoj puls. Ukoliko vam je koncentracija loša i vežba vam ne uspeva, nežno pritisnite centar dlana palcem najmanje 1 minut ne biste li umirili svoj mozak.

DRŽANJE PRSTA

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

RELAKSACIJA

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

Najbolje bi bilo da ovu tehniku praktikujete svaki dan i time obezbedite sebi manje stresa i mirniji um. Pored ove metode, postoji mnogo načina da se dodatno rešite negativne energije. Družite se sa prijateljima, slušajte muziku, idite na jogu ili masažu, a ukoliko vam to sve oduzima nekada previše vremena, iskoristite znanje o japanskoj metodi koja će vas regenerisati za samo 5 minuta.

Prijatelj portala