KOREKTOR

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

7 SAVETA ZA NANOŠENJE KOREKTORA

Korektor je danas možda najomiljeniji proizvod za šminkanje svim ženama, zajedno sa puderom. Možete ga koristiti da sakrijete tamne podočnjake posle neprospavanih noći, bubuljice koje iskoče baš kada imate važan događaj ili jednostavno njime možete naglasiti određene delove lica za koje želite da budu u fokusu. Pošto ovaj proizvod vlada svetom, Red Info Portal je za vas spremio nekoliko saveta kako koristiti korektor.

 

1) Korektor je najbolje staviti nakon pudera, a pre pudera u prahu ukoliko želite da prekrijete podočnjake ili neujednačen ten. Ukoliko ga stavite pre pudera, efekat posvetljivanja tamnih podočnjaka biće nevidljiv, a i skinućete mnogo proizvoda. Sa druge strane, ukoliko imate problem sa bubuljicama, najbolje je da stavite puder i tečni korektor, zatim konture i puder u prahu a nakon svega toga preciznom četkicom stavljate malu količinu korektora isključivo na bubuljice. Najbolji rezultat ćete postići ako je korektor u nijansi identičnoj vašem tenu, pritom ga ostavite da upije i malo se osuši pa ga utapkajte, na taj način čete imati veću prekrivnu moć.

 

2) Izuzetno je važno da nađete pravu nijansu i podton korektora za vaš ten. Pogrešna nijansa pudera, ili pogrešan podton pudera čak neće biti toliko upadljiv ukoliko nađete pravu nijansu korektora. Dakle, korektor može popraviti vaš celokupan izgled kože lica, ali ga može i upropastiti. Zato, pažljivo birajte!

 

3) Korektori mogu odlično poslužiti za konturisanje. Potrebno je naći odgovarajuće tamnije nijanse, ali dobra strana korišćenja korektora za konturisanje jeste što uglavnom nisu narandžasti i neće izgledati jeftino.

STAVLJANJE KOREKTORA

Foto: PRINT SCREEN YOUTUBE

 

 

4) Sada već izuzetno popularno pravilo za nanošenje korektora jeste da ga na podočnjake nanosite u obliku trougla koji se spušta čak do vrha nosa. Međutim, ukoliko želite da vaše lice izgleda još svežije i zategnutije, bolje je crtati trougao od korektora do podočnjaka (i malčice ispod) pa sve do slepoočnica i na slepoočnicama. Na taj način će vaše lice vizuelno delovati zategnutije.

 

5) Ukoliko želite što veću prekrivnu moć, korektor je najbolje utapkati domalim prstom jer ne stvara veliki pritisak i ne kupi puno proizvoda. Sličnu pokrivnu moć daće vam i sintetička četkica. Međutim, ako ste od onih ljudi koji vole maksimalno prirodan izgled, najbolje je korektor utapkati sunđerom za šminku jer će pokupiti višak proizvoda.

 

6) Pomešajte prah za posvetljivanje i pečenje sa korektorom ili puderom i dobićete smesu koja neće biti toliko napadna kao prah za posvetljivanje a imaće moć da posvetli one delove lica na koju je stavite. Pogodna je za punjenje malih linija ispod očiju jer daje ispeglan izgled.

 

7) Ukoliko imate problema sa aknama, sigurno se plašite da će vam stavljanje korektora (kao i pudera) pogoršati problem. I to je istina. Međutim, naš predlog je da uložite novac i kupite korektor koji u sebi ima određene supstance koje se ponašaju kao lek za akne.

Prijatelj portala