NEGA KOŽE

Foto: PIXABAY

ONO ŠTO MOŽDA NISTE ZNALI NI KAO VELIKI OBOŽAVALAC KOZMETIKE!

Očigledno je da su žene opsednute lepotom i svemu što nam može pomoći u postizanju iste. Verujemo da sa svojim prijateljicama stalno govorite o najnovijim proizvodima za lepotu, dajete ali i slušate savete od one prijateljice koja se dobro razume u šminkanje, govorite o proizvodima koje ste isprobale ili pak prenosite sadržaje i nova saznanja iz nekog članka koji ste skoro pročitale. Iz tog razloga, ovaj tekst će biti posvećen davanju najboljih informacija koje smo sakupili od eksperata za lepotu širom sveta, ne biste li znali šta su činjenice a šta fikcija i mitovi!

 

1) Šta prvo nanosimo, proizvode koji hidriraju kožu ili ulja za lice (koja imaju razne pogodonosti, od smanjivanja upalnih procesa, postizanje bolje elastičnosti kože ili pak ublažavanje pora i izražajne teksture na licu)?

Odgovor: Ukoliko ne koristite svoje proizvode na pravi način i pravim redosledom, nećete moći da iskoristite njihov pun potencijal. Uvek treba ulja za lice nanositi na kraju jer će u suprotnom njihova masna formula napraviti barijeru i vaše lice neće moći da upije proizvod koji služi za hidriranje kože.

 

2) Da li je neophodno nositi kremu sa zaštitnim faktorom kada nema sunca?

Odgovor: Nije nepoznato da se pre šminke nanosi krema sa zaštitnim faktorom jer na taj način štitimo kožu od sunca koje je može isušivati i pospešivati njeno prevremeno starenje. Iako znamo da mnogo ljudi ipak ne praktikuje ovakvu rutinu (a trebalo bi), ovog puta ćemo se fokusirati na one koji to redovno čine. I to toliko revnosno da se pitaju čak da li je kožu neophodno štititi i tokom oblačnih dana. Pravi odgovor je da bez obzira na vremenske prilike, sunce i njegovi zraci su ovek prisutni, pa i kroz oblake. Uvek treba da štitite svoju kožu od UV zraka koje emituje sunce.

 

3) Ukoliko imate masniju kožu, da li vam je uopšte potreban proizvod koji hidrira kožu?

Odgovor: Mit da masnijoj koži nije potrebna hidratacija je možda najveća zabluda u svetu lepote. I masna koža može biti bez vlažnosti i isušena. Dakle, ukoliko ne hidrirate svoju kožu zapravo ćete je naterati da proidvodi više sebuma jer tako ona pokušava da nadoknadi nedostatak hidratacije. Ključ je naći pravi proizvod za hidrataciju koji će vašu kožu ostaviti hidriranu ali ne i umašćenu. Dhodno tome, najbolje je potražiti gelove sa lakšom teksturom i obavezno na bazi vode, jer tada hidratantno sredstvo neće blokirati vaše pore niti opterećivati vašu kožu.

 

4) Da li veštačke trepavice smeju biti korišćene više od dva puta?

Odgovor: DA! I to i do deset puta! Ključ je u održavanju trepavica koje mora biti nežno, bez agresivnih proizvoda za čišćenje i laganim pokretima. Nekada je prosto dovoljno oprati ih tečnim sapunom i lepak, kao i maskara će se istopiti sa trepavica.

 

5) Koliko unos vode utiče na to da naša koža izgleda lepo?

Odgovor: Jedna od stvari za koju je velika većina nas kriva jeste upravo nedovoljan unos tečnosti, tj. vode u organizam. Iako znamo koliko je ova navika loša za naše zdravlje, moguće je da velika većina nije svesna da je voda od velike važnosti i za izgled naše kože. Ukoliko unosimo dovoljno vode i hidriramo naš organizam, i naša koža će biti hidrirana pa će samim tim duže zadršavati svoju vitalnost, dakle duže će izgledati mlađa, čistija i ujednačenija. Zato trk po čašu vode!

 

Sada kada ste došli do kraja teksta, nadamo se da smo uspeli da odgovorimo i stavimo neke mitove na svoje mesto, te da će vam baš ovi odgovori promeniti mejkap rutinu!

 

Tekst: Isidora Dimitrijević

 

Prijatelj portala