KUĆNA ŽURKA

Foto: PIXABAY

PET GREŠAKA KOJE NE TREBA PRAVITI PRILIKOM KUPOVINE NAMIRNICA ZA ŽURKU

Odlučili ste da organizujete žurku za svoje prijateje i pravite spisak za kupovinu? Obratite pažnju, jer vam Red Info Portal prenosi pet grešaka koje treba da izbegnete sledeći put kada budete išli u kupovinu za žurku, kao i  kako da se postarate da vam uspeh bude zagarantovan (ali i zabava!). 

Ne kupujete dovoljno hrane

Prvo pravilo svake dobre zabave jeste imati dovoljno hrane. Zapravo, ne samo dovoljno, imajte više nego dovoljno. Ako očekujete 20 gostiju, kupite hranu za 25. Procenite količinu svega što spremate i kupite par grickalica više nego što mislite da će biti dovoljno. Bolje je imati previše nego da svi ostanu gladni.

Savet: Kupujte za više gostiju nego što zapravo očekujete, zbog ljudi koji dosta jedu, ili zbog pojave nepozvanih gostiju.

Bacate račune

U redu je vratiti nešto od tog viška hrane koji ste kupili, ako ga niste uopšte otvorili i ne treba vam, ili ga ne želite. Naravno, time ne mislimo na višak pljeskavica, nego proizvoda poput sokova ili krekera, koje su sasvim u redu za vraćanje u prodavnicu. Dakle, ako ste kupili šest kesa čipsa, ali samo jedna je pojedena, a ne biste da zadržite preostale da vas izazivaju kada ste gladni, vratite ih.

Savet: Čuvajte račune iz prodavnice od kupovine pred žurku, za slučaj da želite da vratite višak hrane koja ne može da propadne.

Zaobilazite kupovne pogodnosti

Ne morate sve da pripremite od nule. Ovo dolazi od nekoga ko je pokušao i nije uspeo. Prodavnice su pune pogodnosti koje će vam uštedeti vreme, energiju i stres — iskoristite ih! Kupite, na primer, humus i pečenu piletinu (za pileću salatu). Garantovano vas niko neće smatrati lošim domaćinom zbog toga, a mnogo više ćete uživati u zabavi.

Savet: Oslonite se na kupovne pogodnosti poput iseckanog voća i povrća, ili skuvanog mesa, umesto da pokušavate da sve uradite sami.

Zaboravljate led

Nalepite belešku na frižider ili unesite podsetnik u telefon: Biće vam potreban led za žurku! Opšte pravilo je otprilike pola kilograma leda po osobi. Držite se toga, pa kupite još malo, da budete sigurni da će biti dovoljno leda za sve koji žele da rashlade svoje piće. 

Savet: Kupite najmanje pola kilograma leda po osobi. Kupite ga na dan žurke.

PIĆE

Foto: PIXABAY

 

Preskačete bezalkoholna pića

Iako je Red Info Portal prvenstveno promoter zdravog načina života i ne preporučuje upotrebu alkohola, realni smo i svesni da uglavnom nijedna žurka ne prođe bez konzumacije istog. Ipak, kupovina pića za vašu žurku, jednako je važna kao i kupovina dovoljno hrane. Pritom morate voditi računa da će neki od gostiju biti zainteresovani za bezalkoholnu varijanu, pa pri kupovini morate misliti i na njih. Lako je zaboraviti bezalkoholne opcije kada punite kolica flašama vina i piva. Ali nemojte! Obavezno dodajte bezalkoholno piće na vaš spisak, a da to pritom voda. To je mali gest koji će vaši gosti sigurno ceniti.

Savet: Pored kupovine alkohola, obavezno uzmite i bezalkoholna pića,naravno, pored vode, za one koji možda ne piju alkohol.

Ispišite sebi ceduljice ili jednostavno napravite podsetnik u telefonu. Poslušajte naše savete, i žurka može da počne!

 

Upravo ste dobili veliki broj saveta kako biste vašu žurku pretvorili u atrakciju o kojoj će se pričati nedeljama, obratite pažnju na navedene opcije i budite najbolji domaćin svojim gostima!

Prijatelj portala