NASLOVNA SLIKA

Foto: PRIVATNA ARHIVA: ANJA KISIĆ

MESTO ZA BAKE, DEKE I HIPSTERE — AMÉLIE CAFÉ

Ukoliko tražite ugodan i opuštajući ambijent u kome ćete uživati u divnim limunadama i kafama preko dana, i u fenomenalnim koktelima u toku večeri, Amélie je pravi bar za vas. Kafić se nalazi na Topličinom vencu broj 4, u blizini hotela Palas, a redakcija Red Info Portala sa punim pravom ovom mestu može dodeliti epitet #belgradespirit  

 

AMELIE CAFE 1

Foto: PRIVATNA ARHIVA: ANJA KISIĆ

 

Možete izabrati da li ćete vreme sa svojim prijateljima (ili vreme koje provodite sami) provesti pijući divne napitke u prostoriji na spratu na starim šivaćim mašinama ili u bašti kafića, koja se nalazi na ulici.

 

LJUDI U KAFIĆU

Foto: PRIVATNA ARHIVA: ANJA KISIĆ

 

Iako je bašta na ulici, Amélie nije bar izlog tako da se nećete osećati kao da vas neko stalno posmatra, upravo kao da ste u izlogu. Prostor je ukrašen rustičnim elementima, zanimljivim slikama i starim tanjirima koje možete videti na zidovima.

 

ENTERIJER KAFIĆA

Foto: PRIVATNA ARHIVA: ANJA KISIĆ

 

Karta pića je najzanImljivija jer izgleda kao prava muzička ploča. Amélie café je idealno mesto za prvi dejt, atmosfera je opuštena, ali sa druge strane može biti veoma romantična ukoliko to želite.

 

AMELIE CAFE 2

Foto: PRIVATNA ARHIVA: ANJA KISIĆ

 

Lampioni koji se nalaze u bašti kafea samo doprinose toj atmosferi. Leti, kada vam je preko potrebno osveženje, preporučujemo hladni čaj, dok je preko zime uvek tu ukusna topla čokolada.

 

ŠIVAĆA MAŠINA I PIĆE

Foto: PRIVATNA ARHIVA: ANJA KISIĆ

 

Konobari su vrlo simpatični, ali pre svega ljubazni. Nažalost, odvojenog dela za nepušače nema, ali ako sedite u bašti, to onda neće predstavljati problem. Prednost bara je i to što je pet friendly tako da svog najboljeg prijatelja uvek možete povesti sa sobom. Ovde se, takođe, nekada, petkom i subotom organizuju svirke kvalitetne muzike na kojima je atmosfera uvek na zavidnom nivou. Kafić je prostran tako da pronalaženje mesta neće biti teško.

Što se tiče plaćanja, omogućeno je plaćanje karticom. Radnim danima kafić je otvoren od 09:00 do 00:00 časova dok je tokom vikenda radno vreme od 09:00 do 01:00.

Za više detalja možete ih pratiti i na društvenim mrežama, a mi vam toplo preporučujemo da na ovom mestu osetite duh Beograda.

 

 

Prijatelj portala