Devojka sa rukama u kosi i ima siske

Foto: PIXABAY

KAKO DA UVEK IMATE SAVRŠENE ŠIŠKE?

Šiške su vaš zaštitni znak i veoma ste posvećeni njihovom sređivanju, ali ipak često imate poteškoča sa njihovim održavanjem. U nastavku teksta vam dajemo nekoliko saveta kako da vaše šiške uvek izgledaju besprekorno.

Imali ste naviku da pustite kosu da vam se sama osuši? Ako sanjate da imate besprekorne šiške kao Džesika Bil, (Jessica Biel) onda ovu naviku zaboravite! Požurite da odmah uzmete fen čim operete kosu. Namotajte šiške oko četke, i čvrsto uhvatite korene. Potom ih sušite sa desna na levo. Trik koji osvaja: završite hladnim vazduhom i tako će vam šiške imati isti oblik i dobiće maksimalan sjaj. Ako šiške nosite na desnoj strani, morate koristiti peglu za ispravljanje kose kako biste ih ukrotili. Veliko je iskušenje ukrotiti neposlušne šiške preteranim korišćenjem proizvoda za kosu. Počnite s nanošenjem preparata na celu kosu. Količina koja vam stane na dlan dovoljna je za sređivanje šiški.

Devojka sa prirodnom, vlažnom kosom i vetrom u kosi.

Foto: PIXABAY

 

Koristite šampon za suvo pranje kose. On je najbolji prijatelj savršenih šiški. Kiša, vetar, znoj, vlažni dlanovi... savršene šiške imaju mnogo neprijatelja! Dakle, šampon za suvo pranje kose vam je neophodan kako biste osvežili šiške između dva pranja kose. Ovaj proizvod je veoma bitan jer služi za povećanje volumena izmučene, kovrdžave kose. Važno je i da pravilno češljate svoje šiške. 

Besprekorne šiške predstavljaju dive i zahtevaju mnogo žtrvi. Rastu vrlo brzo i primoravaju vas da trošite čitavo bogatstvo na frizera. Dakle, mali trik za one koji sami žele da seku svoje šiške, neka to rade na suvoj kosi. Koristite male makaze, i secite postepeno. Šiške se ne seku odjednom, naglo i horizontalno. Secite ih malim vertikalnim pokretima. Međutim, ukoliko imate važan sastanak i želite da zablistate, savetujemo vam da ipak odete kod stručnjaka i tako izbegnete moguće komplikacije. 

Dakle, imati šiške nije nimalo jednostavno. One zahtevaju posvećenost i odgovornost. Pridržavanjem ovih saveta sigurni smo da ćete u svakoj prilici imati savršene šiške i da ćete mnoge ostaviti bez daha!

Prijatelj portala