NAJSKUPLJA VILA NA SVETU

Foto: YOUTUBE PRINT SCREEN

PRODAJE SE NAJSKUPLJA KUĆA NA SVETU

Da li ste se ikada zapitali kako izgleda najskuplja kuća na svetu? Ako jeste, Red Info Portal vam donosi osnovne podatke o ovoj prestižnoj građevini zajedno sa još jednom vešću ‒ najskuplja vila na svetu je od skoro i na tržištu, gde čeka na svog kupca.

Jedna luksuzna vila koja se nalazi na jugu Francuske teži da postane najskuplja kuća na svetu koja je ikada prodata, a njena cena je 410 miliona dolara prema Blumbergu (engl. Bloombergu).

Ova građevina je podignuta 1830. godine u Sent Žen Kap Fera (fr. Saint-Jean-Cap-Ferrat ) blizu Nice. Vila Le Sedr (kat. Villa Les Cèdre) nalazi se na površini od 35 hektara ukrašenih sa čak 14.000 različitih biljnih vrsta, jednim veštačkim ribnjakom ispunjenim vodenim ljiljanima, jednom bronzanom statuom boginje Atine i 300 godina starim maslinovim drvetom, kako navodi Blumberg. Kuća sa 1.672 kvadratnih metara nudi pogled na Vilfranš Sur Mer (fr. Villefranche-sur-Mer) pored Nice i Alpa.

Nakon ovog opisa bajkovite spoljašnjosti sigurno se pitate kako izgleda enterijer ove kuće. Naime, zidovi vile su ukrašeni portretima, a biblioteka u kući broji čak 3.000 knjiga o biljkama, kako navodi Blumberg, koji je napravio obilazak ove kuće. Objekat je kupio gradonačelnik opštine Vilfranš sur Mer 1850.godine. Tada je to bila farma maslina. Kasnije je postala kuća za odmor belgijskog kralja Leopolda II, koji je 1904. godine kupio imanje. On je sa svojom svitom doveo porodicu Marnir-Lapostol (Marnier-Lapostolle), poznate proizvođače likera Grand Marnir (Grand Marnier), koji su ovde uzgajali egzotične biljke i narandže da bi pravili njihove proizvode tokom narednih godina.

2016. godini italijanska firma za proizvodnju alkoholnih pića David Kampari ‒Milano SpA (Davide Campari-Milano SpA) je kupila kompaniju Grand Marnir i tako postala vlasnik i ove vile. Kampari je stavio na prodaju imovinu, koja je trenutno procenjena na 1 milijardu dolara, što Blumbeg smatra lažnom vešću.

Uverenje da je u pitanju lažna vest svakako demantuju slike ove vile koje su zaista zapanjujuće. Ako pogledamo fotografije, ostaćemo uvereni da ova veličanstvena građevina svakako opravdava svoju cenu.

 

Ukoliko nemate ribnjak i kip Atine u svom dvorištu i ako vaša biblioteka ne broji čak 3.000 knjiga, savetujemo vam da pogledate izvenrednu lepotu ove vile i barem na trenutak uživate u njenim čarima. Jedno je sigurno, njen budući vlasnik je svakako srećnik.

Prijatelj portala