IVANA DŽAMIĆ - PORTRETI

Foto: IVANA DŽAMIĆ - PRIVATNA ARHIVA

RED INFO HUNTER KOJA JE TVOJA PRIČA?

Draga Ivana, redakcija je oduševljena tvojim objavama na društvenoj mreži Instagram, ali koja je tvoja priča?

Devojka iz Vrnjačke Banje koja je oduvek imala potrebu da radi stvari drugačije, napreduje i svakim danom bude sve bolja. Moja priča dobija razradu onog trenutka kada sam otkrila fotografiju i shvatila da vreme možeš da koristiš na jako kreativan način i doprineseš svetu tako što ćeš da ga prikažeš kroz svoj objektiv. Čini mi se mnogo važnije od same priče jeste to da veruješ u ono što radiš i budeš najbolje verzija sebe, upravo i isključivo samo zbog sebe.

Tvoja strast i šta te inspiriše da je iskažeš?

Moja velika strast je fotografija zato što sam njom pronašla način da balansiram između realnog i idealnog. Ono što me inspiriše da je iskazujem svaki dan jesu zapravo ljudi, njihova priroda, emocije i način na koji se predstavljaju drugima. S obzirom da sam prevashodno diplomirani psiholog, drago mi je da sam spojila potrebu da se bavim ljudima i svoju kreativnost na jedan, pa čini mi se, jedinstven način.

IVANA DŽAMIĆ - PORTRET 1

Foto: IVANA DŽAMIĆ PRIVATNA ARHIVA

 

Kakav je tvoj carpe diem?

Moj carpe diem podrazumeva upravo živeti u trenutku, u sadašnjosti, bez potrebe da anticipiraš budućnost i šta ona nosi. Za mene je dan maksimalno iskorišćen ukoliko sam ga provela sa sebi dragim ljudima, pričajući, a manje gledajući u telefon. Ukoliko sam provela dan sa svojim psom i verenikom u prirodi, ili na nekom lepom mestu koje je pet friendly i na kome možemo da popijemo kafu. Za mene je istinska sreća u jednostavnosti.

Kako zračiš, a kako privlačiš?

Volim da verujem da imam energiju koja pozitivno utiče na ljude i motiviše ih da budu bolji. Upravo takve ljude želim i da privlačim. Ljude koji su uspešni, nezavisni i kreativni. Jednostavno, ljude koji nisu sujetni, isfolirani i koji nesebično dele svoje znanje sa drugima.

Šta si kad si sama?

S obzirom da je moj nadimak na Instagramu  „dziv_” često volim da se našalim i kažem da, kad sam sama, onda sam Ivana. Međutim, ima istine u tome, jer socijalne mreže su izmedju ostalog u opisu mog posla i teško da ljudi u potpunosti mogu da vide ko sam u svojoj srži. Volim to vreme koje imam za sebe, nemam problem ni da sama prošetam gradom, sa slušalicama u ušima i sednem da sama popijem kafu. Velika sam pristalica toga da u životu moraš prvo da naučiš da voliš vreme provedeno sa samim sobom, jer na kraju krajeva, odnos sa nama samima je najvažnija relacija koju imamo u životu.

IVANA DŽAMIĆ PORTRET 2

Foto: IVANA DŽAMIĆ PRIVATNA ARHIVA

Šta je za tebe „ljudski”?

Za mene je ljudski da pre svega budeš čovek u pravom smislu te reči. Da pomogneš kada vidiš da je nekom potrebno i da ne može sam. Da udeliš savet kada vidiš da je nekom teško. Da tuđ uspeh ne doživljavaš kao sopstveni neuspeh, već motivaciju. Da ne osuđuješ, jer nisi bio u nečijoj koži. Ljudski je da negujemo odnose sa drugim ljudima i ne zaboravimo da smo jači kada se podržavamo, a ne obrnuto.

 

Tekst: Jelena Stevanović

 

 

Prijatelj portala