Macka kojoj je dosadno lezi u fotelji

Foto: PIXABAY

NOVI ŽIVOT ZA STARI NAMEŠTAJ

Ima dana kada vam treba bilo kakva promena u životu. Nekada se ona odnosi na nameštaj u vašem domu, pa stari i oštećeni menjati novim. No, da li vam je palo na pamet da napravite nešto kreativno od oštećenih delova nameštaja koji itekako mogu pametno da se iskoriste i obnove? Evo nekoliko ideja!

Police mogu da se spoje tako da čine celinu gde bi se mogle smestiti knjige i različiti pribori. Takođe, fioke se mogu iskoristiti i spojiti za, recimo, kuhinju, gde možete smestiti razne tegle i začine. Kad smo kod kuhinje, od visećih elemenata mogu se iskoristiti vrata kao površina za sto ili kao ovali za serviranje. Recimo, stari ormar se može preurediti i koristiti u kupatilu za bademantile, peškire i ostale potrepštine.

Toaletni stočić se lako može pretvoriti u radni sto, a mala komoda se može smestiti ispod lavaboa ili na neko drugo odgovarajuće mesto. Ukoliko imate daske starog kreveta i ne znate kako da ih iskoristite, a da ih ne bacite, možete ih prefarbati i načiniti od njih police kao u bibliotekama, gde će se nalaziti vase omiljene knjige.

Namestaj od kojeg su napravčjne saksije za cvece i od posuđa

Foto: PIXABAY

 

Kada su u pitanju stolice koje kupovinom novih više nemaju nikakvu fuknciju u vašem domu, iznenadićete se kada čujete na koliko kreativnih načina se mogu obraditi. Spojivši tri stare stolice možete u jedinstvenom dizajnu napraviti kauč. Ukoliko vašem dvorištu nedostaje raskošna ljuljaška koja bi upotpunila njegov izgled, nogare stolica možete skinuti, dodati im čvrste konopce i obložiti ih gvožđem kao osloncem. Imate li saksiju za svoju omiljenu biljku koja vam ne deluje nimalo inspirativno, a sa druge strane, staru stolicu kojoj je sedište potpuno oštećeno? Jednostavno ostavite rupu na tom istom sedištu, obojte stolicu omiljenom bojom i za tili čas vaša jednolična saksija pridobija sasvim drugačiji izgled. Takođe, naslone stolica možete iskoristiti za ramove za slike, prelakirati drvo i dodati mu određenu boju i sjaj.

Verujmo da će vam ideje Red Info Portala biti od koristi, stoga vam želimo da uspešno i kreativno preuredite dom!

Prijatelj portala