sapunica

Foto: PIXABAY

KAKO POSTIĆI 100% JAČU KOSU PRILIKOM SVAKOG PRANJA

Kosa vam je slaba i lomljiva? Probali ste na različite načine da rešite ovaj problem, ali ništa ne daje dovoljno dobre rezultate? Na ovom problemu godinama rade i naučnici, i izgleda da su konačno došli do rešenja.

Kao što su određeni hranljivi sastojci od suštinskog značaja za snažan i zdrav organizam, ništa drugačije nije ni kada je reč o kosi. Isticanje savršene frizure, težnja ka lepoj, zdravoj, blistavoj i jakoj kosi punoj volumena zahteva određenu negu i rutinu koju ne bi trebalo da zanemarimo. Zahvaljujući novom Panten šamponu, jačanje kose uz pomoć hranljivih sastojaka koji su neophodni kosi je sada ostvarivo, nakon tri decenije istraživanja.

Novi šampon uvodi inovacije na polju nege kose zahvaljujući lipidima koje sadrži i koji čine glavni sastojak njegove inovativne formule. Reč je o prvom šamponu koji obezbeđuje hranljive sastojke prilikom pranja kose i čini kosu 100% jačom iznutra. Sve do sada su ove komponente bile isključivo sastojci regeneratora, Međutim, od sada ih ima i u ovom šamponu. Koliko su lipidi zaista važni najbolje vidimo tokom leta. Ako ne zaštitite svoju kosu, može se desiti da sunčevi zraci unište keratin, što dovodi do slabljenja kose, suvoće i ispucalih krajeva. Hlorisana voda (kakva je u bazenima) i slana voda oštećuju lipidni sloj koji štiti kosu. Lipidi su prirodne masti u kosi koji čine da ona sija i istog trenutka bude meka. 

Postizanje elastičnijie i jače kose je vrlo jednostavno zahvajujući kombinaciji hranljivih sastojaka Pro-V formule, koja podrazumeva čuveni vitamin B5, usavršen aktivnim antioksidantima i ojačan lipidima. Kao što smo rekli, ovi lipidi prodiru u jezgro vlasi kako bi pomogli u nadoknađivanju izgubljenih hranljivih sastojaka koji se pripisuju svakodnevnom stresu koji kosa trpi prilikom pranja i tretiranja. Zahvaljujući ovom inovativnom šamponu, moći ćemo svakodnevno da peremo kosu, budući da ne šteti niti oslabljuje vlas. Naša kosa će biti jaka i zdravija nego ikad. „Uprkos svim naprecima u nezi kose, tek svaka deseta žena je zadovoljna svojom kosom. Otkrivanje složene formule sa lipidima za ojačanje kose zahtevalo je mnogo godina ispitivanja koja su sproveli naučnici. Sada žene neće samo prati i negovati svoju kosu, već će, zahvajujući ovoj unapređenoj formuli, kosa biti 100% jača nakon svakog pranja. To je največi napredak za ovih trideset godina”, objašnjava Dženi Tomas, naučna direktorka Pantena.

Lipidi su zlatni sastojak formule ovog šampona. Oni uspevaju da prodru u srž kose zahvaljujući tehnologiji koju je patentriao Panten: „Gel Network” enkapsulira lipide kako bi ih zaštitio tokom procesa ispiranja. U pitanju je matrica ili trodimenzionalna mreža u gelu, koja štiti unutar lipida, koji bi inače bili uklonjeni prilikom pranja drenažnim putem. Najosetljivije stanje kose je kada je ona mokra. Zato, kombinacijom nutritivnih sastojaka ovog novog šampona sa lipidima, koji prodiru u srž svakog vlakna, dobijamo jaku i zdravu kosu. Osim toga, ako šampon kombinujemo sa Pantenovim regeneratorom, to će biti savršen dodatak uz sve prednosti koje nam nudi ovaj novi proizvod, obogaćujući i hraneći našu kosu i ne čineći je teškom. Novi Pantenov šampon je prvi koji koji obezbeđuje hranljive sastojke tokom pranja za postizanje 100% jače kose. 

Prijatelj portala