Buket koji je napravljen od crvenih ruža.

Foto: PIXABAY

NAJNOVIJI PREDLOZI ZA SAVRŠEN BIDERMAJER

Kada dame biraju svoj bidermajer, uglavnom se brinu o bojama i da li se slažu uz venčanicu, kao i o tome koje je doba godine. Ali, kao što se stilovi venčanica često menjaju, isto to važi i za stilove bidermajera. Za one parove koji se venčavaju ove godine, evo koji su stilovi bidermajera trenutno in.

Buket od lišća

U poslednjih nekoliko godina popularnost čisto zelenih bidermajera je porasla. Mnoge mlade će pre odabrati bidermajer u prirodnim zelenim bojama, nego jarko roze, a ovakva kombinacija često ispadne i jeftinija. Eksperti preporučuju eukaliptus i senecio tokom zimskih meseci, a za proleće neke mirišljave biljke, kao što su nana ili majčina dušica.

Ranunuculus cloni su novi božurovi

Božurovi su pravi klasik za venčanja, ali nisu jedini cvet koji dominira u popularnosti ove godine. Ovaj prelepi cvet pod imenom Ranunuculus cloni dolazi iz iste porodice biljaka kao ljutići, i jako je nežan i romantičan. Savršen je za proleće.

Za leto su božurovi i dalje najpopularnije cveće, ali preporučujemo da malo eksperimentišete sa različitim vrstama. Odličan izbor bi bio kineski božur (peonia lactiflora), jer ima klasičan i elegantan izgled. 

A za jesenje mesece? Razmislite od dalijama. Savršene su za jesen, čak i bolje od hortenzija. Umesto bobica, kao dodatak možete da koristite nešto neobično, kao što je kelj koji izgleda teatralno i veličanstveno kada se prekrije finim prahom koji sjaji.

Tokom zime, sve se vrti oko ruža. Mlade koje se venčavaju tokom hladnih zimskih dana uvek žele da unesu malo toplote koristeći boje. Mi preporučujemo ruže boje lavande, svetlo roze i bež, uz nekoliko šišarki i bobica.

Buket raznog cveća.

Foto: PIXABAY

 

Duboke, prigušene boje su popularne, dok roze nijanse i boja slonovače nisu

Ove godine paleta boja će biti kao da je izašla iz renesansne slike mrtve prirode, sa dubokim nijansama ljubičaste i zelene. Ovakav stil je romantičan i mek, pa je tako i savšen za mlade koje traže nešto malo drugačije od standarda. One mlade koje se ne plaše da eksperimentišu i dodaju neku boju koja bi bila upadljiva, mogu dodati koralne, jarko roze i jarko zelene boje.

Bidermajeri se smanjuju

Zašto biste se mučili da izaberete savršenu venčanicu, ako se na slikama neće videti od ogromnog buketa cveća ispred vas? Ne samo da su manji buketi lakši za nošenje i elegantniji, već i izgledaju neverovatno na slikama. Bidermajeri sa velikim brojem zbijenog cveća izlaze iz mode, a prirodniji, opušteniji dizajn različitih tekstura postaje sve popularniji.

Zato, buduće mlade, dopustite da vas vodi senzibilitet, uvek razmislite o onome što zapravo želite i napravite svoj savršen buket. Možda vam neki od ovih predloga posluže, a možda i pokrenete neki novi trend, zašto da ne?

Prijatelj portala