Rad u kancelariji

Foto: Pixabay

6 NAČINA DA PREŽIVITE PRVI DAN NA POSLU NAKON NEVEROVATNOG ODMORA

Ukoliko ste se upravo vratili sa odmora i imali savršenu nedelju bez ikakvih obaveza, jako je teško vratiti se u realnost, skupiti snagu i upaliti kompljuter, pročešljati poruke i vratiti se svakodnevnoj radnoj rutini. 

Normalno je osećati se iscrpljeno nakon putovanja, čak i ako niste menjali vremenske zone. Nažalost, vaši ševovi očekuju da se odmah vratite u staru formu i nastavire sa radom. 

Zbog toga vam pružamo šest saveta kako da preživite taj prvi radni dan, dok sve vreme potajno razmišljate o uživanju na plaži.

Napravite plan i držite ga se

Napravite listu ciljeva koje morate da ispunite odmah nakon što se vratite sa odmora, bilo to putem aplikacija za planiranje ili staromodnim putem − zapisivanjem obaveza u poslovni kalendar. Ovo je odličan metod u situacijama kada ne možete da se fokusirate i ne znate odakle da počnete. 

Donesite autentičnu hranu sa odmora u kancelariju

Svi možemo da se složimo da ništa ne skreće pažnju zaposlenih sa posla kao hrana. Zašto onda ne biste doneli malo hrane i podelili sa kolegama? Ne samo da ćete imati izgovor da malčice zabušavate, nego ćete imati i razlog da provedete dan prisećajuči se omiljenih momenata sa odmora.

Slušajte muziku

Muzika je odličan način za stvaranje prijatnog okruženja i stoga probajte da se razvedrite puštanjem vama omiljenih motivacionih pesama. Kada vam kapci postanu teški od umora, možete jednostavno da pojačate muziku i održite sebe u budnom stanju dok vas ne prođe kriza.

Savet: Stavite slušalice kako ne biste smetali kolegama.

Započnite razgovor o putovanju

Svi vole da pričaju o sebi i svojim planovima i ovo je odlična prilika da započnete razgovor sa kolagama. Pitajte nekoga od kolega šta imaju u planu za sledeći odmor. Ukoliko nemaju ništa isplanirano, pitajte ih gde bi želeli da idu. Ukoliko ovaj razgovor ne zaživi sa jednim kolegom, pređite na drugog.

Idite na malo dužu pauzu za ručak

Najbolji način za izbegavanje posla je odlazak iz kancelarije. Idite na ručak, ali se zadržite duže nego inače. Povedite kolegu sa sobom ili ponesite knjigu. Najbolje bi bilo kada bi našli mesto na otvorenom, van zgrade. 

Isplanirajte neku aktivnost nakon posla

Okupite prijatelje i izađite nakon završetka radnog vremena. Na taj način ćete imati nečemu da se radujete tokom celog dana. Čak i ako ste nesrećni jer ste se vratili za svoj radni sto, na ovaj način ćete biti uzbuđeni jer znate da vas očekuje nešto zabavno.

Častite se hranom koju ste jeli na odmoru

Iako vam je Instagram profil prepun forografija hrane koju ste jeli na odmoru, nema razloga da to sada prestane. Umesto gledanja slika pronađite restoran koji služi hranu države koju ste posetili. Ukoliko to nije moguće, barem se častite nečim novijim i egzotičnijim nego inače.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da se ponovno priviknete na svakondnevicu. Primenite ih već prvog dana, a svakog sledećeg biće vam sve lakše i lakše.

 

Prijatelj portala