Foto:

OSTANI KOD KUĆE I PRATI FILMSKI FESTIVAL IZ UDOBNE FOTELJE

Da li ste ikada maštali o tome da se pojavite na crvenom tepihu i prisustvujete, na primer, Kanskom festivalu filma? Došao je trenutak kada mašta može postati stvarnost, osim što umesto crvenog tepiha ovog puta filmove gledate iz svojih toplih domova u društvu voljenih ljudi. Korona virus koji je zahvatio ceo svet jeste ograničio našu slobodu kretanja, ali nam nije ograničio slušanje dobre muzike, pravljenje ukusne hrane ili gledanje dobrih filmova.

 

Ne bi li podržali izolaciju i poruku da ostanemo kod kuće, MCF MegaCom Film, Kombank Dvorana, CineGrand i bioskop Vilin Grad pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim online premijerama.

 

U okviru dvonedeljnog onlajn festivala naći će se preko 65 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja. Najnoviji film reditelja Romana Polanskog, pod nazivom Optužujem biće film koji će otvoriti prvi besplatan onlajn filmski festival MOJ OFF, u petak 27. marta u 21h, na sajtu http://mojoff.net/.

 

Imeđu ostalog, biće prikazani i filmovi Parazit (film koji je dobio Oskara za najbolji film i najbolju režiju), zatim film Pavaroti, Napolju i konje kradu, Mladi Ahmed, Pritka, i još mnogi drugi. Pored premijernih ostvarenja na festivalu će se puštati i prošlogodišnji zapaženi filmovi koji su postali hitovi.

Filmovi će biti podeljeni u pet programskih celina – Velikani filma, Dečiji festival predstavlja, Porodična avantura, Dokumentarni vrhunci i program Već viđeno.

 

Moramo da napomenemo kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festivalu, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana. Takođe, filmove će onlajn moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore, i Bosne, i Hercegovine. Za sve dodatne informacije, dnevno obaveštavanje o satnicama i datumima premijera ili pregledavanje trejlera filmova, posetite sajt http://www.mcf.rs/.

Prijatelj portala