Mnogo knjiga na policama

Foto: PIXABAY

DOĐI NA 7. BEOGRADSKI FESTIVAL EVROPSKE KNJIŽEVNOSTI

Beogradski festival evropske književnosti jedan je od najposećenijih književnih događaja u Srbiji, koji će ove godine biti organizovan od 26. do 29. juna. Da je zamišljen kao nedelja vrhunske književnosti, najbolje dočarava njegov ovogodišnji moto: Najbolje od svega. Najbolje za sve. Čitaoce na 7. Beogradskom festivalu evropske književnosti očekuju mnoga uzbudljiva književna, filmska i likovna ostvarenja.

Razlistana knjiga koja ukazuje na čaroliju.

Foto: PIXABAY

 

Prisustvujte ovom otvorenom i multimedijalnom događaju u kojem se književnost predstavlja kroz različite forme: od knjige i javnih čitanja, preko razgovora pisaca s publikom, do izložbi, retrospektiva savremenih igranih ili dokumentarnih filmova poteklih iz književnosti, kao i video prezentacija.

Među mnogobrojnim piscima koji učestvuju na ovogodišnjem Festivalu biće i španski pisac Havijer Serkas, britanska pesnikinja Fiona Sampson, jedan od najčitanijih makedonskih pisaca Venko Andonovski, britanski romansijer Peter Salmon, nemačka književnica turskog porekla Hatidže Akin.

Festival se održava u organizaciji izdavačke kuće Arhipelag i Doma omladine Beograda. U Velikoj sali Doma, svakog dana u 19 i 20h su čitanja poznatih domaćih i stranih pisaca, a u 21h je besplatna projekcija filma iz festivalskog programa Književnost na filmu.

Uživajte i saznajte nešto novo.

Prijatelj portala