Beogradska filharmonija izvodi konecert na otvorenom

Foto: PRESS: BEOGRADSKA FILHARMONIJA

MUŽIČKOM PIKNIKU U ORGANIZACIJI BEOGRADSKE FILHARMONIJE PRISUSTVOVALO ČAK OKO 40.000 LJUDI

Beogradska filharmonija je oborila sopstveni rekord jer je na svom drugom koncertu na otvorenom okupila više od 35.000 ljudi. U novobeogradskom bloku 13, na mestu gde se planira izgradnja nove zgrade Beogradske filharmonije, bio je priređen najmasovniji muzički piknik do sada. Prema proceni FTO (fizičko-tehničkog obezbeđenja) događaju je ukupno prisustvovalo između 35 i 40.000 ljudi.

Orkestar beogradske filharmonije na otvorenom

Foto: PRESS: BEOGRADSKA FILHARMONIJA

 

Publika iz cele zemlje i regiona uživala je u audio-vizuelnom spektaklu HD Odiseja. Orkestar je svirao remek-dela klasične muzike, uz spektakularne snimke Zemlje i kosmosa, američke svemirske agencije NASA, koji su prikazivani na ogromnom ekranu. Sve skupa omogućilo je efekat putovanja u veličanstvene prizore dalekih galaksija.

HD Odiseja Beogradske filharmonije u nedelju uveče je podigla publiku na noge koja je ovacijama pozdravila 105 muzičara i njihovog šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Oni su na bis poklonili popularnu Dvoržakovu melodiju, a Felc se od publike oprostio dirljivim rečima „Ovo je vaš grad, vaš orkestar.”

Prijatelj portala