DENIS NEDAK BALETAN

Foto: PRESS NARODNO POZORIŠTE

PRVAK NACIONALNE OPERE DENIS NEDAK PONOVO NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA

Prvak nacionalne opere Ukrajne „T. Ševčenko“, Denis Nedak, gostovaće 21. marta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Tada će biti izveden balet Ludviga Minkusa „Bajadera“, a Denis Nedak će biti u ulozi indijskog princa Solora.  

U ovom baletskom spektaklu, učestovaće celokupni ansabl Baleta i solisti, kao i Orkestar Narodnog pozorišta pod rukovodstvom dirigenta Đorđa Pavlovića. Glavnu junakinju – indijsku plesačicu Nikiju, igraće prvakinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu – Mila Dragićević.

Denis Nedak je nosilac  prestižnog nacionalnog priznanja – Zaslužni umetnik Ukrajine 2011 godine. Školovao se na Baletskoj akademiji u Kijevu gde je i otpočeo profesionalni rad u teatru, а prvak Nacionalne opere u Kijevu postaje 2008. godine. Denis Nedak odigrao je brojne glavne uloge u baletima, a odlikuje se prefinjenom klasičnom tehnikom, u lirsko-romantičarskom stilu. Stalni je gost brojnih baletskih festivala u Rusiji i Evropi. Nastupao je u Japanu, Grčkoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, Španiji, Portugaliji, Francuskoj i mnogim drugim zemljama sveta.

Pre tačno dva meseca, Denis Nedak je gostovao u predstavi „Krcko Oraščić“ Narodnog pozorišta iz Beograda, koja je bila izvedena u Velikoj dvorani Centra  „Sava“.

Prijatelj portala