KRCKO ORAŠČIĆ

Foto: PRESS SAVA CENTAR

BALET KRCKO ORAŠČIĆ NA SCENI CENTRA „SAVA”

U petak, 23. decembra sa početkom u 19.30, Narodno pozorište u saradnji sa Centrom „Sava”, u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, priređuje bajkovit kulturni događaj za ljubitelje baleta. U pitanju je balet Petra Iljiča Čajkovskog, „Krcko Oraščić”, zasnovan na priči E.T.A. Hofmana „Krcko Oraščić i Kralj miševa”. Ova priča je napisana 1816. godine i njena radnja počinje u noći uoči Božića.

Koreograf je istaknuti baletski igrač i pedagog Konstantin Kostjukov, a dirigent Đorđe Pavlović. U predstavi učestvuju solisti, celokupni anasambl Baleta i Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i članovi Dečijeg hora „Horislavci” u ulogama Anđela. Scenograf i kostimograf je Angelina Atlagić.

U glavnim ulogama ovog baletskog spektakla nastupiće solisti Baleta Narodnog pozorišta Teodora Spasić u ulozi Maše i Jovan Veselinović u ulozi Krcka Oraščića.

Balet „Krcko Oraščić” premijerno je izveden 18. marta 2014. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Ovaj baletski spektakl je, zbog svoje tematike, prvenstveno namenjen najmlađoj publici, pa roditeji mogu obradovati svoje mališane ovom jedinstvenom izvedbom ansambla Baleta i Orkestra Narodnog pozorišta.

Ulaznice se mogu nabaviti na biletarnici Narodnog pozorišta i Centra „Sava”.

Prijatelj portala