HVALA VAM OD SRCA

Foto: CRVENI KRSTBEOGRAD

CRVENI KRST BEOGRAD I OVE GODINE ORGANIZOVAO OPORAVAK SOCIJALNO UGROŽENE DECE NA MITROVOM POLJU

Crveni krst Beograd i ove godine pokrenuo je akciju pod nazivom „Pokažimo im šta znači ljubavˮ, kako bi zajedno sa građanima i kompanijama prikupio sredstva za realizaciju jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta — program „Oporavak socijalno ugrožene deceˮ.

Prva grupa mališana iz deset beogradskih opština broji 78 dece i njihov boravak u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac, na Mitrovom polju, započeće u nedelju, 5. avgusta, a trajaće do 12. avgusta. O deci uzrasta 8 do 13 godina iz siromašnih porodica brinuće tim vaspitača, dve volonterke Crvenog krsta Zvezdara i jedna lekarka. Za decu će svakodnevno biti organizovani zabavni i sportski programi, a odmaralište nudi pristup terenima za male sportove, terenu za odbojku na pesku i bazen.

ODMARALIŠTE CRVENOG KRSTA MITROVO POLJE
Foto: CRVENI KRST BEOGRAD

Zahvaljujući humanim građanima i kompanijama do 2. avgusta za ovaj projekat prikupljeno je 3.038.536,63 dinara. Ukupno 6256 domaćinstava uplatilo je novac preko uplatnica Crvenog krsta, koje su dobili uz junske račune JKP Infostan. Na ovaj način prikupljeno je 2.573.333 dinara, a ostala svota od 465.203 dinara, prikupljena je iz kasica koje se nalaze u Ikeinim objektima.

Prikupljena sredstva biće iskorišćena za oporavak, prevoz, smeštaj i ishranu 160 dece, koja će na Mitrovom polju boraviti u dve smene. Druga grupa dece na Mitrovo polje otići će 12. avgusta, a tamo će boraviti sve do 19. avgusta.

ODMARALIŠTE CRVENOG KRSTA MITROVO POLJE
Foto: CRVENI KRST BEOGRAD

Crveni krst Beograda se zahvaljuje svim donatorima na iskazanoj solidarnosti i humanosti, a Red Info Portal se raduje ovakvim akcijama i očekuje da će naši sugrađani i u buduće pokazati da nečije malo, nekome znači mnogo

 

Prijatelj portala