POŽAR GRČKA

Foto: YOUTUBE PRINT SCREEN

CRVENI KRST SRBIJE OTVORIO NAMENSKI RAČUN ZA POMOĆ POSTRADALIMA U GRČKOJ

Fotografije i vesti koje nam u poslednjih nekoliko dana stižu iz Grčke nikoga od nas ne mogu ostaviti ravnodušnim. Strašni požari koji su orgomnom brzinom zahvatili predele oko Atine, a naočito njeno predgrađe Mati, odneli su veliki broj žrtava, a za sobom ostavili mnogo povređenih i istraumiranih ljudi, kao i do temelja spaljenih domova. Procenjuje se da je jedan od glavnih uzroka ovolike štete koja je ostala iza vatrenih stihija u Grčkoj zapravo brzina kojom se požar širio, pa shodno tome i onemogućio mnoge žrtve da se na vreme evakuišu iz požarom zahvaćenih područja.

AUTOMOBILI U POŽARU

Foto: YOUTUBE PRINT SCREEN

 

 

Povodom katastrofe koja je u poslednjih nekoliko dana pogodila Grčku, Crveni krst Srbije otvorio je namenski dinarski račun za prikupljanje sredstava pomoći ugroženom stanovništvu Grčke. Broj računa je: 205-32824-71, poziv na broj: 6026 355 0000, model 00, kod Komercijalne banke AD Beograd.

 

LJUDI U POŽARU

Foto: YOUTUBE PRINT SCREEN

 

Znamo da vas ove i mnoge druge slike iz Grčke koje su ovih dana obišle svet ostavljaju bez reči. Ipak, koliko god situacija bila teška i, možda nam se čini, nama daleka, uvek postoji nešto što baš mi možemo da uradimo. Odreknite se danas jedne svoje kafe, paklice cigareta ili nečeg drugog bez čega se može preživeti dan, i uplatom svoje pomoći na ovaj račun izrazite solidarnost sa građanima Grčke, baš kao što su i oni to učinili, onda kada je nama bilo najpotrebnije. I samo na trenutak, gledajući ove fotografije, pomislite: kako se oseća onaj kome je plamen u trenutku odneo sve?

Tekst:Marija Stevanović

Slike:Youtube print screen

 

 

Prijatelj portala